Woningcorporatie verruilt HP voor Dell

Woningcorporatie de Alliantie heeft ict-dienstverlener Issue Information Technology gekozen als leverancier voor zijn nieuwe Dell/Compellent storage-omgeving. Het huidige storage platform van de Alliantie, een HP EVA, is aan het einde van zijn levenscyclus en biedt onvoldoende capaciteit voor toekomstige groei, zo meldt de woningcorporatie.

Aan het nieuwe opslagplatform werd door de Alliantie als eis gesteld dat het de verwachte groei voor de komende vijf jaar kon faciliteren. Om tot een juiste keuze voor een nieuwe storage oplossing en eventueel een nieuwe leverancier te komen, heeft de Alliantie begin februari 2011 een rfp (request for proposal) verzonden aan een viertal storage leveranciers, waaronder Issue. Na beoordeling heeft de Alliantie vervolgens unaniem gekozen voor Issue. De aanbieding omvat een oplossing van Dell/Compellent waarbij Issue het volledige project, bestaande uit migratie, implementatie, opleidingen en onderhoud voor zijn rekening zal nemen.

De Alliantie en Issue willen niet zeggen hoe hoog het orderbedrag is. De storageoplossing wordt in het datacenter van Global Switch in Amsterdam geplaatst. 

De Alliantie is een woningcorporatie met woningen in Flevoland en de Randstad. Met bijna 60.000 woningen is de Alliantie een van de grootste woningcorporaties in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-24T13:56:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.