Opslagsoftware vooral in trek buiten Europa

Dit artikel delen:

De wereldwijde markt voor storagesoftware is in 2011 goed voor een omzet van 13,8 miljard dollar. Dat is een groei van 7,8 procent vergeleken met 2010. Er is met name een sterke vraag naar software voor archivering, databeveiliging en replicatie van landen buiten West-Europa. Dat meldt onderzoeksbureau IDC in zijn Worldwide Semiannual Storage Software Tracker rapport.

Het zijn vooral landen buiten West-Europa die meer dataopslagsoftware aanschaffen. Zo neemt de vraag naar archiveringssoftware toe in de Verenigde Staten, Australië, Brazilië, Canada, China, India en Rusland. De vraag naar databeveiliging & recovery software neemt met name toe in Australië, Brazilië, China, India, Japan, Korea en Rusland. De vraag naar replicatie software neemt sterk toe in onder andere Australië, Brazilië, China, India en Rusland.

EMC en Symantec

IDC onderzocht 55 leveranciers in zijn Worldwide Semiannual Storage Software Tracker. Daaruit blijkt dat EMC en Symantec in de eerste helft van 2010 de markt leiden. Samen hebben de twee leveranciers 41 procent marktaandeel.

De snelst groeiende leveranciers zijn Autonomy, CommVault, EMC, Hitachi Data Systems (HDS), IBM, en NetApp. Met name CommVault en HDS hadden hoge groeicijfers. HDS wist meer infrastructuur, archivering, data protectie & recovery software verkopen. Commvault verkocht met name veel sofware voor databeveiliging en gegevensherstel (recovery) in onder andere Australië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Beveiliging en beheer

Volgens IDC-analist Eric Sheppard zit de markt sinds 2010 weer in de lift na een matig 2009. 'De markt voor dataopslagsoftware trekt aan omdat klanten weer bereid zijn nieuwe producten te kopen die meer functies bieden dan oude software. 'Klanten zetten de nieuwe software in voor opslag, beveiliging en beheer van data', aldus Sheppard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-06T10:48:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.