Otellini officieel aangewezen als opvolger Barrett

De directie van Intel heeft Paul Otellini officieel aangewezen als de volgende ceo. De topman werd reeds algemeen gezien als de opvolger van huidig ceo Craig Barrett. Die stopt in mei 2005.

De 54-jarige Otellini, sinds 2002 president en operationeel directeur (coo), is al dertig jaar in dienst bij de chipproducent. Hij kwam in 1974 aan boord en heeft sindsdien diverse functies vervuld waaronder in 1989 assistent van Intel mede-oprichter Andrew Grove.
 
In 1990 kreeg Otellini de leiding over de processor-activiteiten van het bedrijf. Hij voerde ook de groep aan die in 1993 met de Pentium 1-processor kwam. De topman was tot 1998 als uitvoerend vice-president verantwoordelijk voor verkoop en marketing. Van 1998 tot 2002 was hij uitvoerend vice-president en algemeen directeur van de Intel Architecture-groep.
 
Barrett (65) legt in mei 2005 de ceo-functie neer en neemt dan de rol van voorzitter van de directieraad over van Grove (68). Die topman van Intel krijgt dan een taak als senior adviseur. Grove is positief over de aanstaande opvolging, hij roemt Otellini's energie en diens diepgaande kennis van Intels producten, klanten en wereldwijde markten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-12T11:12:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.