Lexmark bespioneert printergebruikers

Wie een lexmark-printer gebruikt moet er rekening mee houden dat zijn doen en laten op de computer door de printerleverancier wordt bijgehouden.

Bezoekers van comp.periphs.printers hebben uitgevonden dat Lexmark spyware installeert die bijhoudt wat u op uw computer uitvoert. De installatiesoftware van Lexmark installeert zichzelf in het register en houdt printeractiviteit bij via een bestand in c:program fileslexmark500.

 

Lexmark heeft de aantijgingen in eerste instantie als onzin afgedaan, maar inmiddels hebben ze toegegeven dat er wel degelijk iets aan de hand is.

Wat er precies allemaal in de gaten gehouden wordt is nog onduidelijk; volgens Lexmark gaat het om cartridge-gebruik, maar de registratieinformatie en verzonden pakketjes doen iets anders vermoeden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Bedrijven die zich met dit soort praktijken bezig houden moeten gelijk publiekelijk aan de schandpaal gebracht worden. Het is natuurlijk absurt dat dit kan en je als onwetende gebruiker via oneigenlijke software begluurd wordt. Privancy is een hoog goed en daar dient ook Lexmark zich aan de houden. Punt uit.

Als dit echt waar is, zouden alle lexmark eigenaren hun lexmark printer bij de fabrikant op de stoep moeten zetten.. Zouden ze eigenlijk toch al moeten doen vanwege die achtelijk hoge cartridge prijzen.
Wie was ook al weer de eigenaar van lexmark......halen die soms ook van die geintjes uit ?????
en heeft HP ook niet een dergelijk systeem????

Laten wij "de kat in de zak" er eens tegenaan gooien
Heeft Zascha M ook weer iets leuks..................

Denken ze bij dergelijke bedrijven werkelijk dat computergebruikers het verstand van een lege cartridge hebben?

kunnen ze mischien gelijke een nieuwe cartridge sturen als hij na 2x printen uitgedroogd is na een week.
Wat een rot firma.

lexmark kan zich geen onheus gedrag permitteren, gezien de positie die ze zich op de printermarkt verworven hebben. Onderzoek van hun kant uit of ze de nieuwe ontwikklingen en de standaardisatie op het gbied van printers wel kunnen bijhouden, zou voor lexmark een goed idee zijn, maar stiekem de lexmark-gebruikers begluren is niet in de haak. De cartridgs zijn schandalig duur, dus , als ze de printer cadeau doen, verdienen ze er nog voldoende aan. Ik heb een lexmark, maar de volgende is dat zeker niet!

Beste site-bezoekers,

Bovenstaand artikel heeft veel stof doen opwaaien gezien jullie reacties. Inmiddels heeft Lexmark Nederland op het gewraakte stuk gereageerd en geeft een uitleg over de kwestie. Deze staat per vandaag (17 november) op de home-pagina van Computable. Misschiern hebben jullie er iets aan.

hoop dat ze meteen zien hoe slecht hun producten zijn en de waanzinnige hoge prijzen

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-15T13:33:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.