Extreme Networks schrapt 110 banen

Er verdwijnen wereldwijd 110 banen bij ethernetbedrijf Extreme Networks. Het bedrijf hoopt hiermee de bedrijfskosten met 20 miljoen dollar te verminderen voor het fiscale jaar 2012. De reorganisatiekosten van 3,5 miljoen dollar worden verrekend in het vierde fiscale kwartaal, dat afliep op 3 juli 2011.

In augustus 2010 werd bekend dat Oscar Rodriguez de nieuwe ceo werd van Extreme Networks, nadat Mark Canepa in oktober 2009 was vertrokken. Canepa vertrok na een reorganisatie, waarbij wereldwijd 9 procent van de werkplaatsen verdween. Nu verdwijnt 16 procent van de banen. Volgens Rodriguez verloopt de transformatie van Extreme Networks naar verwachting, nadat er al in het derde kwartaal maatregelen waren aangekondigd.

R&D wordt ontzien

Op alle afdelingen gaan er banen verdwijnen, behalve bij Research en Development. Rodriguez: 'We willen ons concentreren op Research en Development om een betere concurrentiepositie te krijgen en meer te investeren in het merk Extreme Networks.' De ontwikkeling van software verschuift van in-house naar lagelonenlanden.

Er worden over kwartaal vier inkomsten verwacht tussen de 88 en 90 miljoen dollar, wat meer is dan de verwachte 80 tot 85 miljoen dollar. Op 1 augustus 2011 wordt hierover meer bekend, als de definitieve resultaten van het vierde kwartaal gepresenteerd worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-18T10:59:00.000Z Laura Kempenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.