Wereldwijde servermarkt groeit nog steeds

De markt voor servers groeit al bijna twee jaar achter elkaar. Eerste schattingen van Gartner Dataquest voor het derde kwartaal van 2004 laten, vergeleken met vorig jaar, een groei zien van 17,1 procent.

Als de schattingen enigszins kloppen, wordt dit het zevende achtereenvolgende kwartaal dat de servermarkt met dubbele cijfers groeit. HP blijft wereldwijd marktleider en noteert 465.977 verkochte servers in het derde kwartaal van dit jaar.

 

In de top vijf groeit Dell het snelst en staat op de tweede plaats met 346.906 servers. Het bedrijf laat hiermee een groei zien van 25 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De derde plaats is voor IBM (207.408), Sun staat op de vierde plek met een magere 1 procent groei (80.053) en Fujitsu Siemens sluit de top vijf met 60.745 exemplaren, een groei van 12,3 procent.


De opmerkelijkste cijfers uit de top tien komen op naam van Apple. Het eigenzinnige bedrijf weet zich met Xserve en Xraid in de servermarkt te vechten en noteert een groei van maar liefst 119 procent. Apple had voorheen geen tot nauwelijks aandeel in de servermarkt en elke groei springt er dan ook uit. Toch noemt Gartner de score van Apple netjes, omdat het onlangs weer op de servermarkt is begonnen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-17T15:23:00.000Z Herwin Lans
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.