EMC boekt recordcijfers in tweede kwartaal

Dit artikel delen:

EMC, leverancier van dataopslag en informatiebeheeroplossingen, heeft het afgelopen tweede kwartaal van zijn boekjaar 2011 recordcijfers geboekt. De omzet steeg met 20 procent naar 4,9 miljard dollar. De winst steeg met 28 procent naar 546 miljoen dollar.

EMC's omzet uit dataopslag groeide met 19 procent. De vraag naar de Symmetrix VMAX opslagsystemen groeide met 15 procent. De vraag naar midrange dataopslagsystemen groeide met 27 procent. De verkoop van VMware virtualisatiesoftware via EMC steeg met 37 procent. De vraag naar RSA beveiligingsoplossingen steeg met 13 procent, ondanks dat hackers een lek vonden in de SecureID-oplossing. De verkoop van diensten steeg met 28 procent.

EMC zegt dat het wereldwijd groeide. In Noord-Amerika groeide de omzet met 17 procent naar 2,5 miljard dollar. EMC verwacht over het hele jaar een omzet te boeken van 19,8 miljard dollar. Dat is 16 procent dan het boekjaar 2010. De winst groeit dit boekjaar naar 2,44 miljard dollar. Dat was in 2010 nog 1,9 miljard dollar.

Combinatie

Joe Tucci, ceo van EMC, zegt dat de goede cijfers te danken zijn aan een combinatie van gebalanceerde groei, goede uitvoering van strategie, het aanbod van innovatieve technologie en samenwerking met andere leveranciers en ict-dienstverleners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-21T14:00:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.