Oracle biedt inzage in MySQL 5.6 database

Logo MySQL

Ict-specialisten mogen van Oracle een kijkje nemen in de nieuwe release van de MySQL 5.6 open-source database. De nieuwe database heeft onder andere nieuwe replicatietechnologie en een verbeterde InnoDB storage engine.

Oracle introduceerde onlangs een nieuwe versie van MySQL 5.6. Nu kunnen ontwikkelaars en leden van de MySQL-gemeenschap hun feedback geven op de nieuwe software. Oracle kreeg MySQL in 2010 in handen toen het Sun voor 7,3 miljard dollar overnam. Sun nam zelf MySQL in 2008 over voor een bedrag van 1 miljard dollar.

MySQL 5.6 is online beschikbaar. De nieuwe software heeft nieuwe replicatietechnologie waardoor de software beter presteert en data integratie capaciteiten worden zijn verbeterd, aldus Oracle. De InnoDB storage engine is ook verbeterd, waardoor zoekopdrachten van teksten sneller kunnen worden uitgevoerd.

In Nederland zwakt de groei van MySQL af. Microsoft SQL domineert, aldus onderzoeksbureau Computer Profile. Onderzoeksbureau MarketCap zegt dat Microsoft en Oracle samen een aandeel van 65 procent op basis van de installed -base per cpu hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-27T15:38:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.