Intel werkt aan patch voor bug in SSD 320

Bug

Intel werkt aan een patch voor zijn solid state drive SSD 320. Sommige ssd’s beschikken maar over 8 MB terwijl ze veel meer capaciteit zouden moeten hebben, tot wel 600 GB. Wanneer de patch beschikbaar komt is nog onbekend.

Intel introduceerde afgelopen maart 2011 de nieuwe SSD 320-lijn. Deze bestaat uit 40 GB, 80 GB, 120 GB, 160 GB, 300 GB en 600 GB solid state drives (ssd's). Een probleem ontstaat als de ssd's worden uitgezet en weer worden aangezet. Intel erkent dat er een probleem is, dat wordt omschreven als 'Bad Context 13x Error'.

Op een bios-systeem (basic input output system) staat te lezen dat sommige ssd's over 8 MB beschikken terwijl ze veel meer capaciteit zouden moeten hebben, tot wel 600 GB. Het bios is een bibliotheek met een set basisinstructies voor de communicatie tussen het besturingssysteem (OS) en de hardware. Tijdens het opstarten van een pc, wanneer het besturingssysteem nog niet geladen is, is dit ook de enige software die beschikbaar is.

Back-up

Intel kan nog niet zeggen wanneer de patch beschikbaar is. De leverancier adviseert gebruikers van SSD 320-schijven om de data die erop staat regelmatig te back-uppen. Verder moeten de ssd's niet al te vaak ontkoppeld worden wanneer het opslagapparaat aan staat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-28T13:59:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.