Bluetooth eerst sneller, later veiliger

Met de acceptatie van de 'Bluetooth core specification 2.0 + enhanced data rate' kunnen Bluetooth apparaten tot drie keer sneller (van 1 Mbps naar 3 Mbps) communiceren met elkaar terwijl dat minder stroom vergt dan nu. In de nabije toekomst moet de draadloze techniek ook veiliger worden.

De nieuwe specificatie is compatible met oudere versies. Hij zorgt er ook voor dat het tegelijkertijd werken met meerdere apparaten makkelijk wordt doordat er meer bandbreedte beschikbaar is. In 2005 moeten de eerste Bluetooth 2.0 apparaten beschikbaar zijn.
 
Tegelijkertijd met de nieuwe specificatie heeft de Bluetooth Special Interest Group ook een plan gepresenteerd voor de komende drie jaar. Volgend jaar moet een nieuwe specificatie het koppelen van twee apparaten veiliger maken door langere, alfanumerieke codes te eisen. Ook kan dan één Bluetooth-master 255 'slaves' besturen (nu maximaal zeven).
 
In 2006 moeten energiezuinige Bluetooth-sensoren 100 meter kunnen overbruggen. In dat jaar moet ook de beveiliging op orde zijn. Een apparaat dat staat ingesteld op 'non-discoverable' kan dan ook niet met een geavanceerde aanval ontdekt worden. Verder krijgt Bluetooth in 2006 de mogelijkheid om een boodschap of commando tegelijkertijd te sturen naar meerdere apparaten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-19T13:18:00.000Z Herwin Lans
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.