Apple iCloud betaversie en prijzen beschikbaar

Apple heeft een tipje van de sluier gelicht rond zijn dataopslagdienst Apple iCloud. De dienst is nu beschikbaar in een betaversie. Apple iCloud werkt met iOS 5, OS X Lion en Windows besturingssystemen. Gebruikers van een iPhone, iPad, iPod, Mac of een pc kunnen dan gebruik maken van de cloudopslagdienst. Gebruikers krijgen de 5GB aan opslag gratis, voor meer storage moet worden betaald.

Op de iCloud.com betaversie kunnen geïnteresseerden en ontwikkelaars alvast een kijkje nemen hoe ze gebruik kunnen maken van webmail, contactpersonen, kalender, foto´s, muziek, een Find My iPhone tool en een clouddienst voor het opslaan van iWork documenten.

Ontwikkelaars, die lid zijn van het iOS en Mac Developer programma, kunnen de iCloud storage api´s (application programming interface) testen voor het koppelen van applicaties naar de iCloud opslagdienst. Voorwaarde is wel is dat de apparatuur werkt met Apple iOS 5. De site is nu benaderbaar met een Apple Safari browser. Apple iCloud wordt later ook geschikt voor Explorer.

Amerikaanse gebruikers betalen voor de iCloud dataopslagdienst 20 dollar per jaar voor 15 GB aan opslag. Voor 100 dollar per jaar mag er 55 GB aan opslag worden gebruikt. In Europa betalen gebruikers iets meer. Nederlandse gebruikers betalen naar verluidt 1,60 euro per GB per jaar voor extra opslagruimte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-03T10:21:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.