Fusion-io koopt cache-specialist IO Turbine

virtualisatie servers

De Amerikaanse dataopslagleverancier Fusion-io neemt voor 95 miljoen dollar IO Turbine over. IO Turbine is een leverancier van cache-software voor virtuele omgevingen waarbij gebruik wordt gemaakt van flash- en ssd-dataopslag. De software van IO Turbine wordt ingezet in virtuele omgevingen in combinatie met onder andere VMware- en Microsoft-software.

Fusion-io zegt dat zijn ioMemory-flash-geheugenoplossing wordt gecombineerd met de Accelio-software van IO Turbine. Deze combinatie wordt ingezet voor dataopslagbeheer in virtuele serveromgevingen en ter ondersteuning van data-intensieve applicaties. Zo kunnen meer virtuele machines (vm's) in een serveromgeving worden uitgerold en worden kosten voor gedeelde dataopslag gereduceerd, aldus Fusion-io. Tevens kunnen bedrijven dankij de gecombineerde technologie langer gebruikmaken van hun network attached storage (nas) en fibre channel- of iscsi-gebaseerde storage area network (san) aldus Rich Boberg, ceo van IO Turbine.

Verder voorkomt de technologie van IO Turbine dat er knelpunten rond input/output (i/o) van data ontstaan. De Accelio-software van IO Turbine kan worden ingezet in virtuele omgevingen van VMware ESX, Microsoft Windows 7 en Windows Server 2008. Twintig werknemers van IO Turbine worden geïntegreerd met de ontwikkelingsafdeling van Fusion-io.

Apple-veteraan achter succes Fusion-io

Fusion-io is opgericht in 2006 en wordt onder andere geleid door Apple-veteraan Steve Wozniak, die in 2009 bij het bedrijf in dienst trad. In het vierde kwartaal van zijn fiscaal gebroken boekjaar 2011 haalde het bedrijf een omzet van 71,7 miljoen dollar. Dat is 556 procent meer dan de 10,9 miljoen dollar die het in hetzelfde kwartaal van 2010 haalde. De winst bedroeg 5,8 miljoen dollar. Een jaar eerder werd er nog een verlies van 11,9 miljoen dollar geboekt. In het hele boekjaar werd er een omzet van 197,2 miljoen dollar gehaald. Dat is 445 procent meer dan de 36,2 miljoen dollar omzet dat een jaar eerder werd geboekt. De winst bedroeg 4,6 miljoen dollar. Een jaar eerder werd er nog een verlies van 32,5 miljoen dollar geboekt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-08T12:35:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.