Concurrentie in Europese erp-markt steeds scherper

Nu de Europese erp-markt steeds verder consolideert en volwassen wordt, moeten de leveranciers een duidelijke strategie volgen. Dat zegt marktanalist IDC.

“De Europese erp-leveranciers moeten in elk afzonderlijk marksegment ofwel uitblinken ofwel hun activiteiten staken. Momenteel is SAP de enige met succes in een groot aantal sectoren en in een groot aantal landen”, stelt IDC-analist Bo Lykkegaard.

De Europese markt voor erp-toepassingen (enterprise resource planning) is 6,7 miljard dollar waard. Het Duitse SAP domineert die markt met een aandeel van 39 procent. Oracle en Peoplesoft zijn de nummers twee en drie, gevolgd door Sage Group en Microsoft Business Solutions.


IDC verwacht dat SAP zijn huidige leiderspositie handhaaft, mede dankzij de productvisie, het partnernetwerk en de managementstrategie. Alleen prijsconcurrentie blijft een zwak punt voor SAP, zo stelt IDC.

Oracle en Peoplesoft zullen volgens IDC niet meteen hun marktaandeel zien groeien, omdat ze hun Europese productaanbod nog moeten herzien. De positie van Oracle in de Europese erp-markt wordt ook gehinderd doordat de inkomsten uit technologie voor het bedrijf zeer belangrijk zijn. Daardoor krijgt de business rond erp-toepassingen minder aandacht. Peoplesoft heeft dan weer te kampen met een beperkt verkoopsnetwerk voor zijn Enterpise One-productlijn en met een recente wissel aan de top van het bedrijf.


Erp-leveranciers zoals Microsoft Business Solutions, Sage Group en Exact Software, die zich toeleggen op de mkb-markt en beschikken over een uitgebreid netwerk van verkoopspartners, kunnen wél hun marktaandeel uitbreiden. Vooral Microsoft Business Solutions mag daar volgens IDC op hopen, gezien zijn financieel sterke positie en productvisie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik mis SSA-Global met BaanERP 6.1 LN in het rijtje. Dit is toch een heel mooi product.

Chris

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-22T14:22:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.