Cisco sluit boekjaar af met minder winst

Dit artikel delen:

Netwerkleverancier Cisco heeft in het hele gebroken boekjaar 2010 een omzet van 43,2 miljard dollar en een winst van 6,5 miljard dollar geboekt. Het vierde kwartaal werd afgesloten met een omzet van 11,2 miljard dollar. Dat is 3,3 procent meer dan de 10,8 miljard dollar die in het vierde kwartaal van 2010 werd geboekt. De winst bedroeg 1,2 miljard dollar. Dat is 36,3 procent minder dan de 1,9 miljard dollar winst in het vierde kwartaal van 2010.

De omzetcijfers van het vierde kwartaal zijn boven verwachtingen van analisten. Die hadden een omzet van 10,98 miljard dollar verwacht. Ook werd er rekening gehouden met minder winst, omdat Cisco de komende maanden één miljard dollar moet uitgeven aan reorganisatiekosten. Hierbij worden 6500 werknemers ontslagen. Het aandeel van Cisco steeg na de bekendmaking van de kwartaal- en jaarcijfers met 12 procent.

John Chambers, ceo van Cisco, belooft zijn aandeelhouders dat het netwerkbedrijf in het nieuwe boekjaar een gestroomlijnde organisatie is met meer focus. Hij sprak van ‘the next Cisco'. In het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar wordt een omzetstijging van 1 tot 4 procent verwacht.

Cisco UCS en Telepresence

Cisco zag minder vraag vanuit de overheid en maakte 4 procent minder omzet met de verkoop van switches. De verkoop van samenwerkingsoplossingen nam met 11 procent toe. De omzet uit de verkoop Cisco TelePresence-producten steeg met 24 procent.

De verkoop van datacenter- en virtualisatieoplossingen steeg met 32 procent. Zo boekte Cisco met zijn Unified Computing System (UCS) een omzet van meer dan 1,1 miljard dollar. Er werden tweeduizend nieuwe Cisco USC-klanten aangetrokken. In totaal gebruiken 7400 klanten Cisco UCS.

Tandberg en Medianet

Cisco zegt verder dat het overgenomen Tandberg, een bedrijf dat oplossingen biedt voor videoconferentie, nu volledig is geïntegreerd in Cisco. Verder zijn Cisco's routers en switches geïntegreerd in Cisco's Medianet ip-video-architectuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-11T11:38:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.