Computernetwerk UMCG crasht opnieuw

Storing

Het computernetwerk van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is donderdagochtend 11 augustus 2011 volledig gecrasht. Zowel de website als het intranet zijn uit de lucht en er zijn medewerkers vrijgemaakt om per briefpost het ziekenhuispersoneel te informeren over de situatie. Het UMCG voert alleen nog spoedoperaties uit, voor alle overige zaken springt het andere Groningse ziekenhuis, het Martini Ziekenhuis, bij.

Het is vooralsnog onbekend hoe lang de storing gaat duren. Ook is de aanleiding van het probleem nog niet achterhaald. Het is niet de eerste keer dat het UMCG getroffen wordt door een computerstoring. In maart 2010 lag het volledige computernetwerk er een aantal dagen uit.

Eerdere storing

Op 3 maart 2010 ontstond er toen een storing, waarna het ziekenhuis het hele computernetwerk platgooide. De storing werd pas vijf dagen later opgelost. Uiteindelijk bleek serveruitval de reden van de storing, waardoor er niet gesynchroniseerd kon worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-11T14:39:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.