Draadloze netwerken Zuid-Holland gaan samenwerken

Dit artikel delen:

Op initiatief van de Stichting Wireless Leiden hebben 'wireless' vrijwilligersorganisaties uit een tiental Zuidhollandse gemeenten besloten te gaan samenwerken. Gezamenlijk wil men een regionaal draadloos computernetwerk bieden voor iedereen.

Het beoogde netwerk gaat in eerste instantie de regio tussen Zoetermeer, Alphen a/d Rijn en Katwijk omvatten. In het gebied van Leiden en omgeving bestaat al een vrijwel dekkend netwerk met meer dan vijftig netwerkknooppunten dankzij Wireless Leiden en Wireless Jacobswoude. Enkele duizenden inwoners maken er kostenloos gebruik van voor onderlinge communicatie, het delen van bestanden en toegang tot internet.
 
"Het huidige netwerk van Wireless Leiden is al een van de grootste in zijn soort ter wereld," zegt Jasper Koolhaas, voorzitter van Wireless Leiden. "We gaan er met zijn allen nog een schepje bovenop doen. Bij het ontwikkelen van onze technologie letten we voortdurend op schaalbaarheid. De grootste uitdaging ligt op het gebied van de organisatie." Ook Eric Gerritsen van Wireless Zoetermeer ziet veel in samenwerking met name op technisch gebied: "Zoetermeer wil ict-hoofdstad van Nederland zijn, wat is er dan mooier dan een samenwerking met ondermeer Leiden, de draadloze hoofdstad van Nederland?".
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-24T11:22:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.