Vosko levert zes universiteiten hardware

Surfdiensten verzorgde aanbesteding

Surfdiensten heeft een Europese aanbesteding voor actieve netwerkcomponenten gegund aan Vosko. De netwerkspecialist levert vanaf 1 augustus 2011 routers en switches aan zes Nederlandse universiteiten. De overeenkomst heeft een looptijd van maximaal vier jaar en omvat een waarde van enkele miljoenen euro’s.

Het gaat om de Open Universiteit, Universiteit Leiden, Universiteit van Tilburg, Universiteit Twente, de Vrije Universiteit Amsterdam en de Technische Universiteit Eindhoven. De universiteiten maken nu nog gebruik van netwerkapparatuur van verschillende fabrikanten. Vanaf 1 augustus 2011 kopen ze hun actieve netwerkcomponenten, voor zowel de vaste als de draadloze netwerkomgevingen, bij Vosko. Dat gebeurt rechtstreeks. Ook kunnen onderhoudsdiensten worden aangekocht.

Schaalvoordelen

De gezamenlijke inkoop levert 'schaalvoordelen', aldus directeur Jan Bakker van Surfdiensten. De aanbesteding uit naam van Surfdiensten zorgde er bovendien voor dat er slechts één in plaats van zes aanbestedingstrajecten nodig waren. Surfdiensten is de ict-inkooporganisatie voor het hoger onderwijs en onderzoek.

'Het traject is in een recordtempo verlopen, zodat we de raamovereenkomst voor de levering van apparatuur voor de zomervakantie konden gunnen en de betreffende universiteiten de benodigde apparatuur tijdig kunnen bestellen', vertelt Joop Schuilenburg, de projectleider van de aanbesteding. 'De volgende fase is het maken van afspraken over een gezamenlijk onderhoudscontract en een stapsgewijze migratie van alle bestaande onderhoudscontracten naar één nieuwe. Surfdiensten heeft hier al een begin mee gemaakt.'

Aanbesteding

De Europese aanbesteding was niet openbaar en werd in het eerste kwartaal van dit jaar voorbereid. Voor een niet openbare aanbesteding kan elk bedrijf zich inschrijven, maar de daadwerkelijke offerte mag pas ingeleverd worden als het bedrijf daarvoor wordt geselecteerd.

Op basis van voorselectie op referenties en technische bekwaamheid zijn vier leveranciers geselecteerd, waarvan drie partijen een offerte hebben ingediend. Vosko Networking heeft de aanbesteding gewonnen, 'vanwege de meest gunstige prijs-kwaliteitverhouding'. Ook scoorde de leverancier volgens Surfdiensten hoog op functionaliteit, compatibiliteit en integratiemogelijkheden met de bestaande infrastructuur en service-afspraken.

Surfdiensten

Surfdiensten is sinds 1991 de ict-inkooporganisatie voor hoger onderwijs en onderzoek. Surfdiensten sluit namens hen overeenkomsten af met leveranciers van software, content, ict-diensten en hardware. Daarnaast faciliteert Surfdiensten beheer en verzorgt het de verkoop en distributie aan de instellingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-16T10:58:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.