Doorstart ECL Computers toch nog mislukt

De kans dat distributeur ECL Computers een doorstart maakt is verkeken. Het is de investeerders niet gelukt het plan rond te krijgen. Dit betekent dat de failliete organisatie definitief de deuren sluit.

De Hoofddorpse computerdistributeur (74 medewerkers, omzet negentig miljoen euro) ging begin oktober failliet. Het lukte curator Dick Winters tijdens de surseance niet een overnemende partij te vinden
 
Na de bankroetverklaring kwam hij toch nog tot een vergelijk voor een doorstart in afgeslankte vorm. Het management van ECL, bestaande uit Tim van Dam en Cor Raven (financieel directeur), kregen daarvoor steun van de investeerders Bob Nijk en Rob Wijnen die voor de doorstart de holding 2CL hebben opgericht.
 
In eerste instantie was het plan de onderneming over te hevelen naar Almere en een magazijn op te zetten in België. Al snel werd duidelijk dat dit geen haalbare kaart was, en werd besloten in Hoofddorp te blijven en voor de distributie niet naar België uit te wijken.
 
Ondanks deze bijstelling van de plannen is het management er niet in geslaagd de doorstart te verwezenlijken en heeft men twee weken geleden al besloten om de handdoek in de ring te werpen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jammer, het had een compleet aanbod voor ons

maandag 29 november 2004 15:28

ECL verder als onderdeel van Simmplicity
Vandaag is een principeakkoord bereikt tussen ECL en Simmplicity Sales International voor een overname van alle commerciële activiteiten van ECL.


De afgelopen weken is het ECL niet gelukt het bedrijf commercieel nieuw leven in te blazen. De details moeten nog verder worden uitgewerkt. In de CRN van aanstaande donderdag leest u meer over het principeakkoord.


Zeker jammer, ze hadden perfecte service.
Alleen de afhandeling en de slechte informatie aan het einde heeft mij zeer boos gemaakt.

Als ik niet had doorgevraagd had ik via Gigabyte moeten horen dat ze failliet waren. En vervolgens wordt er gezegd dat ze toch na een maand doorgaan, en dan hoor je helemaal niets meer en zijn de telefoonnummers afgesloten. Lijkt me niet de manier om met klanten (en mensen) om te gaan!

Helemaal omdat het helaas onze enige leverancier was...

Verder blijft het zeer jammer.

Erg vervelend, ze waren best goed.

stel dat er nog enkele bedrijven zijn die nog geld moeten krijgen van ECL, wordt dit afgehandeld, of kunnen ze fluiten naar hun geld?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-26T14:55:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.