SGI ziet omzet toenemen en verlies afnemen

Silicon Graphics (SGI), leverancier van mainframes en hoogwaardige servers, meldt in zijn jaarcijfers dat zijn omzet toeneemt en dat het verlies steeds kleiner wordt. In het vierde kwartaal steeg de omzet met 92,3 procent naar 195,5 miljoen dollar. Het verlies bedroeg 3,4 miljoen dollar. Dit komt met name door de hogere kosten voor verkoop en marketing.

De recente kwartaalcijfers zijn een opsteker voor SGI. Een jaar eerder boekte SGI in het vierde kwartaal een omzet van 101,6 miljoen dollar en een verlies van 27,6 miljoen dollar.

In zijn gebroken boekjaar 2011 boekte SGI een omzet van 629,6 miljoen dollar en een verlies van 21,2 miljoen dollar. In 2010 boekte SGI nog een verlies van 88,9 miljoen dollar. In 2012 is SGI van plan een omzet te halen die tussen de 740 en 780 miljoen dollar schommelt.

Cray en IBM

SGI, een fusie van Rackable Systems en Silicon Graphics, is steeds vaker een alternatief voor concurrenten Cray en IBM. SGI levert daarvoor onder andere de Altix UV 1000-oplossing die kan worden ingezet voor high performance computing (hpc). Hierbij werkt SGI nauw samen met Intel's Sandy Bridge ‘Westmere-EX' Xeon E7-processors. De ICE-clusters van SGI worden gebaseerd op Intel's Xeon E5-processors.

Over SGI

SGI (Silicon Graphics) stond ooit synoniem voor de allerhoogste prestaties in computergenereerde beelden en supercomputing. Een aantal foute beslissingen dwongen het bedrijf uit Sunnyvale om op 1 april 2009 surseance aan te vragen. Het nieuwe SGI werd in 2009 geïntroduceerd na de fusie tussen server- en storageleverancier Rackable Systems en high-performance computing (hpc) specialist Silicon Graphics.

Nu zijn alle producten en partners geïntegreerd. Hierbij positioneert SGI zich als server- en storagevirtualisatiespecialist waarbij partners met diensten een goede marge kunnen verdienen. Volgens SGI zijn de storageproducten ook geschikt voor klanten en partners die voorheen zaken deden met Sun Microsystems. SGI positioneert zich op dit vlak als alternatief voor Oracle/Sun. SGI tekende recentelijk in Nederland een distributiecontract met Zycko.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-24T08:52:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.