Getronics wordt KPN Corporate Market

Dit artikel delen:
Getronics

Ict-diensterverlener Getronics Nederland heet vanaf 1 september 2011 KPN Corporate Market. Ook wordt in die maand duidelijk wat er gaat gebeuren met de 2500 banen die KPN wil schrappen bij Getronics. Getronics Consulting zal KPN Consulting heten en Getronics Opleidingen wordt KPN Opleidingen. De naamsverandering wordt op 1 oktober in Nederland zichtbaar.

KPN wil graag dat er vanuit één merk wordt gewerkt en het moederbedrijf heeft daarom gekozen voor de naam KPN. De contracten van Getronics veranderen niet, alleen de naam zal veranderen. In het buitenland, waar zich ook grote onderdelen van Getronics bevinden, blijft Getronics als naam bestaan.

Directeur Getronics

Steven van Schilfgaarde blijft tijdelijk directeur van Getronics binnen KPN. Hij is dit al enige tijd omdat Erik van der Meijden op 1 mei 2011 opstapte als directeur van Getronics. Van Schilfgaarde zal wanneer er een opvolger benoemd is waarschijnlijk teruggaan naar zijn eigenlijke functie als cfo bij Getronics.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Voor mij is dit een onbegrijpelijke strategie. KPN heeft een veel negatievere naam dan Getronics.

Daarnaast geeft de nieuwe naamgeving veel onduidelijkheid. In het buitenland toch nog de naam Getronics Consulting hanteren. En dan nog een naam krijgen als KPN Corporate Markets??? KPN Opleidingen??

Dit alles helpt natuurlijk wel om minder opdrachten te krijgen. En zo afscheid te nemen van 1 op de 3 (5?) Getronics medewerkers per 1 september...

Ik ben sowieso triest over de wijze waarop het mooie bedrijf RCC / Roccade is uitgekleed. Misschien was het wat "ouderwets", maar wel heel erg goed in z'n primaire taken (applicatie- en infrastructuurbeheer).

De beursgang en continu reorganiseren. Overnames, samenvoegen, opsplitsen. Overgenomen worden door Getronics (dat nagenoeg niets "had" met applicatiediensten), na veel reorganisaties de applicatietak weer afgesplitst (overgenomen door Cap Gemini) waar nu de Roccade-expertise lijkt te verdrinken in de organisatie. Wat is en blijft er over van een van de beste rekencentra van NL (Apeldoorn Fauststraat); verdrinkt dat ook in KPN?

Wat een geldverspilling, wat een energieverspilling, wat een kennisverspilling.
Ik heb jaren met plezier bij RCC en opvolgers gewerkt maar ben blij dat ik de finale ontmanteling niet meer aan den lijve hoef(de) mee te maken.

Ik wens vooral alle oud-RCC'ers veel sterkte. Misschien draagt deze reactie ertoe bij dat iemand ineens denkt: die waardevolle mensen moeten we in elk geval niet laten gaan (voor zover ze niet zelf al hun heil elders hebben gezocht).

Het is totaal onduidelijk wat voor ratio er achter deze stappen lijken te zitten. Bij KPN denkt men kennelijk dat een andere naam en logo het bedrijf ook meteen verandert. Dit zal zijn weerslag hebben op de waarde van het aandeel van KPN. En dat is nog het minst erge. De mensen die bij Getronics werken verdienen gewoon beter management. Het huidige KPN management zou ik nog niet eens een lokaal kinderdagverblijf toevertrouwen. Gebrek aan visie, strategie en leiderschap. Veel meer kan ik hier niet van maken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-23T11:23:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.