Infotheek opent nieuwe vestiging in Spanje

Ict-leverancier Infotheek opent een nieuwe vestiging in Spanje. Door de slechte economische situatie in het land denkt het bedrijf daar meer hergebruikte apparatuur te kunnen verkopen. Infotheek groeit sowieso in Europa en operationeel manager Mirjam Roos dankt dat aan de economische recessie. In de eerste helft van 2011 is Infotheek qua aantal werknemers met 23 procent gegroeid. In welk land de volgende vestiging zal komen, is nog niet bekend. Roos: 'Daar waar de markt erom vraagt willen we nieuwe vestigingen openen.'

Roos dankt de groei vooral aan het unieke concept dat Infotheek biedt. 'Eindgebruikers binnen de zakelijke markt en in de sectoren zorg, overheid en educatie zien steeds meer in dat met hergebruikte apparatuur en nieuwe hardware die niet het laatste model is maar het eennalaatst uitgegeven type, hetzelfde eindresultaat wordt bereikt. Bedrijven kunnen hierdoor enorm besparen. Infotheek kan de levenscyclus van hardware tot vijf jaar verlengen. Juist in economisch mindere tijden zoals nu vinden ict-beslissers ons, omdat de ict-kosten en de inkoopkosten een stuk lager liggen.

Infotheek heeft vestigingen in Nederland, België, Zweden, Duitsland en Spanje. Vanuit deze vestigingen bedient Infotheek de Europese markt. 'Onder onze klanten zijn de organisaties Omring, Deventer Ziekenhuis, Koninklijke Kentalis, Dr Bernard Verbeeten Instituut en Accor Hotels,' zegt Roos.

Vacatures

Op dit moment zoekt Infotheek voor alle Europese vestigingen accountmanagers en teamleiders. 'In Nederland hebben we bovendien vacatures uitstaan voor engineers, marketeers en consultants. Wij zijn ook blij met accountmanagers die andere talen spreken zoals Italiaans, Frans, Deens of Portugees.' Infotheek heeft het mogelijk gemaakt om op een vacature te solliciteren met de LinkedIn-account. Hierdoor kunnen kandidaten met een klik op de 'Apply with LinkedIn'-knop direct hun LinkedIn-profiel naar Infotheek sturen en meedoen aan de sollicitatieprocedure.

De vestiging in Spanje is er het meest recent bijgekomen. Ook hier ziet Infotheek kansen door de slechte economie. Mirjam Roos: 'De recessie heeft vooral Mediterrane landen hard getroffen, waardoor het interessant is voor bedrijven om voor refurbished of nieuwe apparatuur van een voorlaatst uitgebracht type te gaan. Infotheek is daar samen met distributietak Xeptor IT Distribution flink aan het uitbouwen. We willen de Spaanse markt ervan bewust maken dat er op ict-hardware flink te besparen valt.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-24T11:52:00.000Z Laura Kempenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.