Samsung heeft geen interesse in PC-tak HP

Samsung neemt HP's pc-divisie niet over. Het Koreaanse ict-bedrijf heeft een einde gemaakt aan de geruchten door letterlijk op hun blog te schrijven dat de 'geruchten dat Samsung Electronics de pc-tak van Hewlett-Packard zou overnemen niet waar zijn'. Dat betekent dat het niet de grootste pc-maker van de wereld zal worden. Momenteel is de ict-leverancier wel de grootste producent van geheugenchips en flatscreen-monitoren.

HP liet op 19 augustus 2011 weten dat het hoopt dat computerdivisie binnen een jaar wordt afgestoten, omdat de consumentenmarkt minder interessant voor het grote ict-bedrijf wordt. Hierdoor ging de slechtverkochte tablet TouchPad voor dumpprijzen in de verkoop.

Samsung-ceo Choi Gee-sung heeft tegen persbureau Reuters nogmaals benadrukt dat Samsung niet HP's pc-tak wil overnemen. 'HP is wereldleider in de pc-markt, terwijl Samsung een groeiende speler is in die categorie. Qua grootte is het verschil tussen onze pc-afdelingen zo groot en is er zo weinig synergie mogelijk tussen onze bedrijven, dat wij niet geïnteresseerd zijn in een overname.'

Acer en Lenovo

HP verkocht veertig miljoen pc's in 2010. Het neemt chips en flatscreens af van Samsung. De Koreaanse ict-leverancier verkocht op zijn beurt tien miljoen pc's in 2010. Financieel experts schatten de waarde van die ict-tak op tien tot twaalf miljard dollar. Aziatische ict-bedrijven als Acer en Lenovo zouden wel in de race zijn voor de overname.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-26T10:21:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.