Isp´s protesteren tegen bewaarplicht

Dit artikel delen:

Nederlandse internetaanbieders protesteren massaal tegen het Europese plan om alle telefoon- en internetverkeer van klanten minstens een jaar te bewaren. De ruim honderd isp's roepen in een open brief het parlement op om zich tegen het plan uit te spreken.

Volgens de isp’s kost het plan hun te veel geld, schendt het de privacy van hun klanten en belemmert het de ontwikkeling van nieuwe toepassingen. Volgens hun schatting kost de bewaarplicht vele miljoenen euro’s. "Een doorsnee breedbandaanbieder met honderdduizend klanten vervoert snel 5,5 Terabyte per dag (vergelijkbaar met 8500 cd’s). Uit deze verkeersstroom moeten de verkeersgegevens worden gehaald en opgeslagen in dure databases", aldus de brief.
Deze database is dan volgens de isp’s een enorme vergaarbak met privacygevoelige gegevens over iedere internetter.
Verder belemmert het plan nieuwe communicatiediensten, omdat de isp’s deze alleen kunnen introduceren als ze voldoen aan de bewaarplicht.
Het parlement buigt zich deze week over de kwestie. Op 2 en 3 december vergaderen de Europese ministers van Justitie over het voorstel. De bezorgde is’s vermoedden dat het kabinet het voorstel wil doordrukken voor het eind van het Nederlandse EU-voorzitterschap (31 december 2004).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En terecht dat men protesteert, immers de kosten van data opslag zullen anders door de abonnee's betaald moeten gaan worden. DE reden dus dat Nederland zo duur is/wordt ten opzichte van andere landen met minder regelgeving.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-30T14:52:00.000Z Herwin Lans
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.