Sony en IBM zetten plannen Cell-processor uiteen

Sony en IBM hebben hun plannen uiteengezet voor de gezamenlijk met Toshiba ontwikkelde Cell-processor. Die chip dient niet alleen als basis voor de Playstation 3-spelcomputer van Sony, maar ook voor krachtige werkstations.

De Cell-processor verschijnt zelfs eerst in een dergelijke computer, die Sony en IBM samen ontwikkelen. Die machine is bestemd voor zwaar grafisch werk, zoals geavanceerde computeranimaties. Het Cell-werkstation moet komend jaar uitkomen.
In 2005 komen er meer producten met de multikern Cell-processoren, laten de twee partners weten. IBM is namelijk gereed om de proefproductie begin komend jaar op gang te brengen. Wanneer de massaproductie start, is nog
onbekend.
Onder de aanstaande apparaten met Cell-chips bevindt zich ook Sony’s volgende generatie spelcomputer. Dit bevestigen woordvoerders van het bedrijf. Een prototype van de Playstation 3 zal in mei getoond worden op de amusementsbeurs E3. Het is nog niet onthuld wanneer de spelconsole uitkomt. Verder zeggen Sony en Toshiba begin 2006 hoge-definitie televisietoestellen uit te brengen met daarin Cell-processoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-01T08:30:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.