HP Nederland vernieuwt storagemanagement

HP Nederland heeft wat geschoven met enkele managers in zijn Storage-divisie. Zo is Dennis van Soest de nieuwe sales en business unit manager HP Storage en is Computable-expert Remko Westrik de nieuwe teamleider HP Storage pre-sales. Westrik wordt opgevolgd door Martijn Boermans, die als business unit manager van de Nederlandse opslagdivisie verantwoordelijk is voor het uitvoerende beleid. HP Storage is onderdeel van HP Enterprise Servers, Storage and Networking (ESSN).

Boermans, eveneens Computable-expert, komt van Fujitsu, waar hij zes jaar gewerkt heeft. Hij wordt verantwoordelijk voor alle opslagproducten en -oplossingen en zijn eerste grote klus wordt het opzetten van de HP Converged Storage-strategie in Nederland. Deze strategie is onderdeel van HP Converged Infrastructure-strategie.

Stroomgebruik en ssd

‘De Converged Storage-strategie is een voortvloeisel van onze infrastructuurstrategie', zegt Boermans. ‘Het gaat daarbij om twee belangrijke pijlers. Zo richten wij ons op het optimaliseren van de huidige opslagomgeving. Zo is nog niet iedereen bijvoorbeeld klaar voor cloud computing. Ook kijken wij in dit deel van de strategie naar bijvoorbeeld het stroomgebruik en positioneren we ssd hierin.'

Het andere deel van de strategie heeft volgens Boermans te maken met de transitie van de huidige, traditionele omgeving naar een geïntegreerde (converged) omgeving. ‘Hierin maken we een blueprint voor een virtual-, app- en cloudsysteem. De markt heeft behoefte aan transitie en wij helpen klanten en partners daarbij.'

3M, Imation en Fujitsu

Martijn Boermans heeft voorheen onder meer gewerkt bij 3M, Imation, Fujitsu Siemens en Fujitsu. Bij Fujitsu was hij werkzaam als program marketing manager. Boermans zal rapporteren aan Dennis van Soest, die onlangs is aangesteld als sales en business unit manager HP Storage Nederland.

Boermans volgt Computable-expert Remko Westrik op, die binnen HP is benoemd tot teamleider HP Storage pre-sales. Westrik werkt al ruim tien jaar bij HP. In 2000 ging hij als productmanager storage aan de slag bij het toenmalige Compaq. Na de overname door HP werkte hij bij dat bedrijf vervolgens als product marketing manager en business manager StorageWorks.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-06T11:30:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.