IBM bevestigt verkoop pc-divisie aan Lenovo

Dit artikel delen:

IBM stoot zijn pc-divisie af aan het Chinese Lenovo middels een complexe overeenkomst. In tegenstelling tot rondgaande berichten gebeurt dit niet in de vorm van een joint venture.

Lenovo koopt IBM's Personal Systems Group voor 1,25 miljard dollar in contanten (waarvan 600 miljoen aan obligaties) en neemt neemt ook schuld over. De totale overeenkomst komt daarmee op een waarde van 1,75 miljard. IBM verkrijgt een belang van 18,9 procent in de Chinese pc-producent. Lenovo stijgt hiermee van de negende naar de derde plaats in de wereldranglijst van grootste pc-producent. Het mag de komende vijf jaar IBM's pc-merknamen voeren.
 
Daarnaast hebben de twee een alliantie opgezet met diverse facetten. Zo is Lenovo hofleverancier van pc's aan IBM die daarmee de bedrijfsmarkt en het mkb bedient. IBM is op zijn beurt hofleverancier voor dienstverlening en financiering aan Lenovo-klanten. Het Amerikaanse ict-bedrijf krijgt hiermee dus in één klap fors voet aan de grond in China.
 
IBM stelt dat de omzet van zijn pc-tak gecombineerd met Lenovo vorig jaar ongeveer 12 miljard dollar omzet boekte. De productie ligt op zo'n 12 miljoen pc's per jaar. IBM's pc-tak is echter sinds kort uit de verliezen. Het wist in het eerste kwartaal dit jaar sinds lange tijd weer winst te boeken en heeft dat sindsdien volgehouden.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-08T12:34:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.