Merknaam HP blijft waarschijnlijk op computer

Baas PC-divisie HP wil snelle afsplitsing

Todd Bradley, manager van HP's pc-divisie Personal Systems Group (PSG), hoopt dat zijn onderdeel zo snel mogelijk wordt verzelfstandigd. Hij heeft zijn directieteam verzocht voor een snelle splitsing van de pc-divisie die goed is voor een omzet van veertig miljard dollar en twee miljard dollar winst.

Volgens Bradley moet de pc-divisie van HP een zelfstandig en beursgenoteerd bedrijf worden, zo meldt hij aan diverse Amerikaanse media. Volgens hem ontstaat door de splitsing een gezond en financieel sterk bedrijf die de meeste pc's van de wereld levert.

Bradley staat al zes jaar aan het roer van HP PSG, dat actief is in 170 landen. Hij zorgde ervoor dat Dell werd gepasseerd waardoor HP de grootste pc-leverancier van de wereld is geworden. Door een snelle splitsing wordt de onzekerheid over de toekomst van HP PSG weggenomen, aldus Bradley.

Dell

De concurrentie probeert te profiteren rond de onzekere toekomst van HP PSG. Zo probeert rivaal Dell HP-klanten en ict-dienstverleners, die HP pc's verkopen, naar zich toe te trekken. Daarbij kraakt Michael Dell HP op Twitter af. 

Bradley zegt dat de afsplitsing van HP PSG niet te vergelijken is met de verkoop van IBM's pc-divsie in 2005. Volgens hem maakte IBM veel verlies met de verkoop van pc's. Bij HP is dat niet het geval.

Ray Lane, voorzitter van Hewlett-Packard, staat achter Bradley en wil dat de PSG-divisie na verzelfstandiging de merknaam HP mag blijven gebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik gok er op dat Bradley zelf wil cashen bij een buersgang en zichzelf een loonsverhoging wil geven. Ik zie geen reden waarom HP het moet afsplitsen, behalve wellicht sneller in kunnen spelen op ontwikkelingen in de markt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-15T13:59:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.