Imation koopt hardwareonderdeel IronKey

Dataopslagleverancier Imation neemt voor een onbekend bedrag de beveiligde hardware-opslagactiviteiten over van IronKey, speler in beveiliging van mobiele gegevens en online toegang. Ongeveer veertig medewerkers van IronKey stappen over naar Imation. Naar verwachting is de acquisitie binnen dertig dagen afgerond. De beveiligde usb-sticks van IronPort zijn onlangs nog goedgekleurd door veiligheidsdienst AIVD.

Door de overname beschikt Imation over een licentie voor de secure storage management-software en -diensten van IronKey. Tevens ook over een licentie om het merk IronKey te gebruiken voor beveiligde storageproducten. Daarnaast zal IronKey met Imation samenwerken op het gebied van zijn op cloudtechnologie gebaseerde beveiligingsdiensten.

De opslagproducten en technologieën die van IronPort overgaan naar Imation bevatten ook multifunctionele, draagbare apparaten die beschikken over hardware-encryptie. IronKeys beveiligde opslagapparaten zijn goedgekeurd door het National Institute of Standards and Technology om te voldoen aan de strenge level 3-beveiligingseisen van FIPS 140-2., de standaard in de Verenigde Staten voor cryptografische beveiligingssystemen. In combinatie met de cloudgebaseerde IronKey Enterprise Management Service kan de gegevensbeveiliging vanuit elke locatie worden beheerd en geaudit, aldus Imation.

Gecertificeerd door AIVD

De beveiligde, van encryptie voorziene mobiele Basic USB-systemen van IronKey zijn officieel door de AIVD gecertificeerd, als referentie voor de beveiliging van mobiele gegevens op het niveau Departementaal Vertrouwelijk. Een van de kernactiviteiten van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) is om producten op beveiligingswaarde te evalueren ten behoeve van Rijksoverheden, waarbij zij aangeeft dat deze producten voldoen aan de beveiliging van informatie op een bepaald rubriceringsniveau, zoals de IronKey Basic-systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-21T09:18:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.