Canon en NT-ware maken mobiele prints reëel

Printerfabrikant Canon Europe brengt samen met zijn Duitse onderneming NT-ware de nieuwe versie v5.1 van het beheerplatform Uniflow uit. De software ondersteunt de afdruk- en scanprocessen bij mobiele apparatuur, zoals smartphones en tablets. Volgens beide partijen gaat het om een geïntegreerde print- en scanoplossing die ook in niet Canon-printomgevingen te gebruiken is. Voor Canon-onderdeel Océ komt er een aparte oplossing in de verkoop.

Uniflow v5.1 komt begin oktober 2011 uit. Canon noemt de nieuwe versie een uitkomst voor bedrijven en instellingen die werken met inhuur- en uitzendkrachten, veldwerkers en flexwerkers. Ook voor bezoekers en studenten zonder eigen werkplekken ondersteunt de software het mobiele printen.

Volgens Canon kunnen veel werknemers met mobiele apparatuur niet printen of moeten ze gebruikmaken van omslachtige constructies met tijdelijke autorisaties en standalone printers. Dochteronderneming NT-ware beweert dat gebruikers van een smartphone of tablet met hetzelfde gemak als pc-gebruikers op afstand printopdrachten naar een door Uniflow v5.1 gestuurde printer kunnen sturen. Hierbij is het niet nodig eerst een nieuwe applicatie of drivers te downloaden, maar volstaat het verzenden van een e-mail. Ook kunnen opdrachten via een webbrowser of NT-ware's internet printer driver naar een printer worden verstuurd. Ook nabewerkingsopties, zoals aantal kopieën, nieten en ponsen behoren tot de mogelijkheden zonder een aparte driver te hoeven installeren.

NT-ware stelt dat Uniflow v5.1 in staat is een afdrukopdracht van de inhoud van een e-mail en de bijlagen aan te maken. Voor het e-mailen en verzenden van opdrachten is het niet nodig printer drivers op de mobiele apparatuur te installeren of aparte accounts voor tijdelijke medewerkers aan te maken. De software stelt gebruikers tevens in staat documenten automatisch te downloaden en af te drukken van gedeelde systemen als GoogleDocs en Sharepoint Online en FTP-sites die via een internetlink toegankelijk zijn.

Canon benadrukt dat printopdrachten uitsluitend toegankelijk met de beveiligingsmiddelen van de printer, zoals kaartauthenticatie of PIN-codes. Ict-beheerders kunnen de functionaliteit voor mobiele gebruikers beperken, zoals enkel dubbelzijdig printen, het uitzetten van de functie scan naar e-mail of het maken van kleurenprints. Verder kunnen zij de Uniflow-software gebruiken voor de registratie van mobiele gebruikers en het kostenbeheer.

Lees ook: Ict-manager vindt printers vaak ballast

NT-ware

Het Duitse NT-ware is in 1998 opgericht door Karsten Huster als leverancier van software om de kosten voor printen en kopiëren bij te houden. Inmiddels biedt NT-ware met Uniflow een print- en scanmanagementplatform met software voor printkostenbeheer, documentbeveiligingsoplossingen en workflowtechnologie (geautomatiseerde print- en documentprocessen). Het hoofdkantoor staat in Bad Iburg met vestigingen in New York en Singapore.

In eerste instantie had NT-ware een exclusieve distributie-overeenkomst met Canon Duitsland. Canon nam een minderheidsbelang dat in 2008 was uitgegroeid tot een meerderheidsbelang van 70 procent. Inmiddels zijn er wereldwijd 5500 klantinstallaties uitgevoerd, waarbij in totaal 80.000 Canon-apparaten worden aangestuurd door Uniflow. NT-ware bedient echter ook andere merken met behulp van geïnstalleerde universal print drivers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-21T11:44:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.