Pc-divisie PSG wordt waarschijnlijk niet verkocht

'Bestuur HP wil van Leo Apotheker af'

Het bestuur van Hewlett-Packard (HP) wil misschien af van ceo Leo Apotheker. Dit melden diverse bronnen binnen HP aan Amerikaanse media, zoals Bloomberg en AllThingsD. Apotheker zou worden opgevolgd door Meg Whitman, die eerder werkte als ceo bij onlinemarktplaats eBay.

HP geeft geen commentaar of Apotheker wordt vervangen. De beurs op Wallstreet is er wel blij mee, het aandeel van HP steeg na de geruchten over een mogelijk vertrek van Leo Apotheker met 11 procent naar 25,05 dollar.

Apotheker heeft drie zware kwartalen achter de rug. Sinds zijn aantreden op 1 november 2010 is de waarde van een aandeel HP met 50 procent gekelderd. Daarnaast zijn klanten en ict-dienstverleners zeer verbaasd dat hij de pc-divisie PSG wil verkopen. Dat kwam als een klap op de vuurpijl toen Apotheker het einde van de HP TouchPad-tablet verkondigde. De voorgenomen verkoop van HP PSG wijst erop dat HP niet zeker is van zijn strategie, aldus klanten en ict-dienstverleners.

HP krijgt ook veel kritiek van zijn aandeelhouders rond op voorgenomen aankoop van beheersoftwarespecialist Autonomy, waarr Apotheker 10,3 miljard dollar voor over heeft. Volgens veel analisten is dat bedrag veel te hoog. HP stelt de definitieve overname van Autonomy nu uit.

Mark Hurd

Er zijn ook mensen die het voor Apotheker opnemen. Vooral omdat hij puin moet ruimen die voorganger Mark Hurd heeft achtergelaten. Hurd zou te veel kosten hebben bespaard en veel te weinig hebben geïnvesteerd in software en diensten, aldus Ray Lane, die betrokken is bij het bestuur van HP. Apotheker wil meer groei halen uit de verkoop van software en diensten. Daarom werd HP's Technology Services geïntegeerd in de Enterprise Storage, Servers & Networking (ESSN) divisie.

HP: verkoop PSG is geen optie

Britse ict-dienstverleners melden aan Britse media dat HP niet zijn pc-divisie wil verkopen. HP zou 35 procent belasting moeten betalen over het verkoopbedrag en dat is te veel, zo zou HP tijdens een conference call tegen de ict-dienstverleners hebben gezegd. HP zou rond half november 2011 meer duidelijkheid geven over de toekomst van PSG. HP geeft geen commentaar op de uitlatingen van de ict-dienstverleners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-22T08:05:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.