Koninklijk Imtech breidt uit in Azië

De Nederlandse kroon (RVD)

Technisch dienstverlener Imtech, dat sinds 21 september 2011 het predicaat Koninklijk mag voeren, neemt het resterende belang in zijn Filippijnse ict-dochter F&M Asia over. Imtech had al een belang van 50 procent en neemt de andere helft over van ALK Holdings & Management. Het concern had al eerder aangekondigd te willen investeren in de ict-activiteiten in Zuidoost-Azië. F&M Asia telt ruim zeventig medewerkers en draait een omzet van circa twintig miljoen euro.

De overname van het andere minderheidsaandeel is in contanten voldaan, maar Imtech geeft de hoogte van de aankoopsom niet aan. F&M Asia is een dochteronderneming van het Duitse ict-bedrijf Fritz & Macziol, dat Imtech een paar jaar geleden heeft gekocht. De technisch dienstverlener wil uitbreiden in met name Filippijnen en Singapore. Daarvoor wil het de volledige zeggenschap over F&M Asia hebben. Op deze manier heeft het bedrijf de handen vrij om de verdere groei van de Aziatische ict-dienstverlener vorm te geven.

Ook kondigt Imtech aan nieuwe investeringen in deze regio niet uit te sluiten. Het onderzoekt bijvoorbeeld of er vestigingen van F&M Asia kunnen worden geopend in China (Hongkong), Maleisië, Vietnam, Indonesië of Thailand. Het concern wil profiteren van de te verwachten groeiende vraag naar ict-oplossingen in opkomende markten buiten Europa, zoals de Filippijnen (circa 100 miljoen inwoners) en Singapore (zo'n 6 miljoen inwoners).

F&M Asia, met vestigingen in Manilla en Singapore Stad, is door het huidig management in 2006 opgericht en is een 'System integration and performance partner van IBM' in de regio. Het levert infrastructuuroplossingen, softwaretoepassingen en beheerdiensten. Een deel van de opbrengsten komt tot stand op basis van offshoring, waarbij aan Europese klanten van Imtech op afstand it-services worden geleverd.

Koninklijk

Leon Mussche

Voorts maakt Imtech bekend dat koningin Beatrix het bedrijf het recht heeft gegeven zich met het predicaat 'Koninklijk' te tooien. Hiervoor moet een bedrijf minimaal honderd jaar oud zijn en in Nederland een vooraanstaande plaats innemen, bij voorkeur met een internationale uitstraling. Imtech mag nu het predicaat 'Koninklijk' toevoegen aan de naam en de Koninklijke Kroon in het logo opnemen. Het technisch concern vierde in 2010 zijn honderdvijftigste verjaardag. Er werken 27.000 medewerkers, waarbij 2150 bij Imtech ICT. Koninklijke Imtech draait een omzet van ruim 4,5 miljard euro en heeft de ambitie voor 2015 een omzet van acht miljard euro te realiseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-22T10:58:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.