Meg Whitman wordt nieuwe ceo

HP ontslaat Leo Apotheker

exit

Leo Apotheker, ceo van HP, is door het bestuur van HP ontslagen. Apotheker, die Mark Hurd op 1 november 2010 opvolgde, heeft het nog geen jaar volgehouden als ceo. Apotheker wordt vervangen door Meg Whitman. Zij was voorheen ceo van online marktplaats eBay en had even politieke ambities als gouverneur van California namens de Republikeinse partij.

Apotheker verlaat HP en hij heeft ook zijn plek in het bestuur opgegeven. Apotheker heeft het nog geen jaar volgehouden bij HP. Hij werkte eerder bij SAP, waar hij na een dienstverband van twintig jaar werd ontslagen. Per 1 november 2010 werkte hij bij HP. Daar is nu een einde aan gekomen en hij wordt opgevolgd door Meg Whitman. 

Het bestuur van HP zegt dat Meg Whitman veel ervaring heeft opgedaan en over goede communicatieve vaardigheden beschikt. Verder heeft Whitman veel kennis van de markt en de producten van HP, aldus het bestuur.

HP PSG en TouchPad

Apotheker heeft drie zware kwartalen achter de rug. Sinds zijn aantreden is de waarde van een aandeel HP met 50 procent gekelderd. Daarnaast zijn klanten en ict-dienstverleners zeer verbaasd dat hij de pc-divisie PSG wil verkopen. Dat kwam als een klap op de vuurpijl toen Apotheker het einde van de HP TouchPad-tablet verkondigde. De voorgenomen verkoop van HP PSG wijst erop dat HP niet zeker is van zijn strategie, aldus klanten en ict-dienstverleners.

HP krijgt ook veel kritiek van zijn aandeelhouders op de voorgenomen aankoop van beheersoftwarespecialist Autonomy, waar Apotheker 10,3 miljard dollar voor over heeft. Volgens veel analisten is dat bedrag veel te hoog. HP stelt de definitieve overname van Autonomy nu uit.

Profiel

Lees ook het profiel 'Wie is HP's nieuwe CEO Meg Whitman?'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-23T07:28:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.