Google werkt aan opslagdienst Drive

Google bouwt aan een cloudgebaseerde dataopslagdienst. Deze draagt de naam Google Drive ofwel 'Drive'. Google’s storagedienst neemt het op tegen soortgelijke diensten zoals Amazons Cloud Drive en Apples iCloud.

Google introduceert binnenkort Google Drive, zo meldt TechCrunch. De site van Google Drive heeft een interface die lijkt op Google Docs. Linksboven staat ‘Drive' geschreven om te duiden dat het om een cloudgebaseerde opslagdienst gaat. Naar verluidt wordt Google Drive ergens in de herfst  van 2011 geïntroduceerd. Google geeft geen commentaar op de bevindingen van TechCrunch.

Google biedt al cloudgebaseerde dataopslag via Google Docs, zoals voor Google documenten, foto's, video's en bestanden. Maar Google heeft niet echt een pure cloudstoragedienst zoals Amazon Cloud Drive of de Apple iCloud dienst die binnenkort beschikbaar komt. Google wil met Drive een vinger in de pap krijgen in de markt voor cloudgebaseerde dataoplsag. Er zijn inmiddels diverse spelers actief, zoals Dropbox. Inmiddels werkt ook HP aan een cloudopslagdienst

Gebruikers kunnen met verschillende apparatuur hun data op Google Drive opvragen en opslaan. Daarvoor bestaat onder andere de functie ‘My Google Drive'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ben benieuwd naar de prijzen van de nieuwe aanbieders...

Hoezo word Microsoft's Windows Live Skydrive niet genoemd in het artikel? Heeft de redacteur een blinde vlek?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-27T10:02:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.