IBM zet Chinese joint venture op voor servers

IBM zet een joint venture op met Great Wall Technology, de op één na grootste computerleverancier in China, om x86-servers te produceren voor de Aziatische markt. De joint venture is voor 80 procent van IBM en 20 van de Chinese partner.

Deze overeenkomst volgt op de verkoop van IBM's pc-divisie aan Lenovo, de Chinese nummer één. Dat bedrijf koopt ook IBM's belang in diens pc-joint venture met Great Wall. Lenovo neemt in totaal ruim tienduizend pc-werknemers van IBM over, waarvan zo'n 2300 in de Verenigde Staten en ongeveer 7700 in de pc-productiesamenwerking met Great Wall.
 
De pc-verkoop aan Lenovo leverde de beurskoers van Great Wall een deuk op. De vooruitzichten voor de Chinese nummer twee trekken echter flink bij nu het een nieuwe joint venture met IBM heeft. Die samenwerking is bovendien gericht op de lukratieve servermarkt.
 
De nieuwe joint venture van IBM en Great Wall verzorgt de productie van IBM's x-Series servers, dus met x86-processoren. Great Wall laat weten dat de samenwerking ook de fabricage doet van de OpenPower-servers, met IBM's Power-processoren, die het eerder dit jaar lanceerde. De productie moet in het tweede kwartaal van 2005 van start gaan.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-14T11:20:00.000Z Jasper Bakker