Eurofiber start bouw datacenter in Utrecht

Eurofiber is begonnen met de bouw van het eerste datacenter in Utrecht. Hierdoor kunnen bedrijven aangesloten worden op het glasvezelnetwerk van de glasvezelleverancier. Het nieuwe datacenter biedt onderdak voor bedrijfssystemen van ondernemers in de regio Utrecht, Hilversum en Amersfoort. Begin 2012 moet het center worden geopend.

Eurofiber heeft een glasvezelnetwerk van inmiddels 12.000 kilometer, dat landelijk dekking biedt en het bouwen van een datacenter is voor de leverancier de volgende stap in de uitbreiding van diensten door het bedrijf. Dit nieuwe datacenter moet worden gezien als een verlengstuk van bestaande verbindingen. Daardoor zijn er geen grote investeringen nodig. Voor klanten uit het midden van het land blijven de kosten voor netwerkapparatuur laag, omdat er maar een kleine afstand overbrugt moet worden.

Eigen provider

Bedrijven die gebruik maken van het regionale datacenter hoeven niet per se bij de glasvezelleverancier verbindingen af te nemen. Net als het glasvezelnetwerk kunnen klanten zelf kiezen welke provider er wordt gebruikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-30T09:23:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.