CEO EMC Tucci legt in 2012 functie neer

Joe Tucci, ceo van dataopslagleverancier EMC, zegt eind 2012 te stoppen als ceo, omdat hij dan 65 jaar wordt. Hij wordt dan voor twee jaar lid van het bestuur van EMC als zijn opvolger zich moet inwerken. Tucci zegt dit in een gesprek met de WallStreet Journal.

Tucci blijft hij actief op de achtergrond. Zo wil hij een klankbord zijn voor zijn opvolger en helpen bij overnames. Bovendien wil Tucci een betere verkoop van EMC's oplossingen stimuleren.

Er staan diverse topmanagers bij dataopslagbedrijf EMC klaar om ceo Joe Tucci op te volgen wanneer hij in 2012 met pensioen gaat. Dat zijn onder andere coo Pat Gelsinger en cfo David Goulden. De nieuwe ceo moet een groeiend bedrijf gaan leiden dat tegenwoordig meer doet dan alleen maar dataopslag. Andere beschikbare kandidaten zijn Compaq-veteraan Howard Elias en Paul Maritz, ceo van VMware, zo meldt nieuwsdienst Bloomberg. VMware werd in 2003 door EMC overgenomen, maar Paul Maritz zou geen interesse hebben om ceo van EMC te worden.

Goulden werkt inmiddels negen jaar bij EMC en is een vertrouweling van Joe Tucci. Goulden en Tucci werkten eerder samen bij ict-bedrijf Wang. Gelsinger werkt sinds september 2010 bij EMC. Voorheen was hij mededirecteur van Intel's Digital Enterprise Group. Gelsinger werd toen al genoemd als mogelijke opvolger van Intel's ceo Paul Otellini, die binnen vijf jaar met pensioen gaat. Bij Intel zorgde Gelsinger voor nauwere banden met EMC en VMware.

Big Data

Inmiddels doet EMC meer dan alleen dataopslag. Het bedrijf werkt nauw samen met andere leveranciers, zoals Cisco, op het gebied van geconvergeerde infrastructuren. Hierbij worden storage, servers, netwerken en software geïntegreerd. Daarnaast betreedt EMC met nieuwe producten nieuwe markten, zoals cloud computing en big data.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-30T10:58:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.