Oracle OpenWorld 2011

EMC promoot VMware bij Oracle-databases

EMC introduceert een dataopslagoplossing waarop een Oracle Database 11g draait in een VMware-omgeving. Deze ‘EMC Proven Oracle Performance Solution’ moet meer klanten aantrekken die hun Oracle databases in een VMware-omgeving gaan draaien. Oracle en EMC bedienen samen zeventigduizend klanten.

Pat Gelsinger, bestuurder van EMC, maakte dit bekend tijdens de Oracle OpenWorld conferentie in San Francisco. Volgens EMC levert de ‘EMC Proven Oracle Performance Solution' snelle prestaties. Zo nemen de responsetijden met 80 procent toe. De iops (input/output operations per second) in fysieke en virtuele Oracle 11g rac (real application cluster) omgevingen zou met 170 procent toenemen, aldus Gelsinger.

EMC demonstreerde verder de nieuwe dataopslagoplossing EMC 320 Gigabyte PCIe flash kaart met EMC-software. Met deze oplossing worden Oracle-applicaties sneller beschikbaar, aldus Gelsinger.

VMware ESXi

EMC zegt daarnaast zijn Oracle crm-applicaties, die zijn opgeslagen in een 12TB Oracle 11g database, te migreren naar gevirtualiseerde x86servers die werken met de VMware ESXi hypervisor. Inmiddels werkt 40 procent van Oracle's databases bij EMC in een VMware-omgeving. Volgend jaar moet dat 100 procent zijn, aldus Gelsinger. EMC heeft vijf miljoen virtuele machines (VM) binnen één EMC Symmetrix VMAX dataopslagcluster, aldus de topman van EMC.

Greenplum

EMC gaf een demonstratie van zijn Greenplum Data Computing Appliance die veel ‘big data' kan verwerken en analyseren, onder andere van Oracle-omgevingen. Maar Oracle heeft inmiddels zelf zijn Big Data Appliance aangekondigd die werkt op een Oracle 11g database.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Laatste keer dat ik naar oracle op VMWare keek was de voornaamste beperkende factor de ronduit draconische licentiestructuur van Oracle. Is men nu opeens overstag? Of zou EMC een deal hebben gemaakt?

Oracle gaf tot nu toe geen ondersteuning op VMware. Eerst moest dan de database overgezet worden naar een ondersteunde omgeving eer Oracle support het probleem wilde bekijken. Volgens mij is dit nog steeds het geval.

Ik was bij deze lezing. Dat de responsetijden toenemen met 80% is niet te hopen. Wij willen juist dat ze afnemen ;-)
En de licentievoorwaarden van Oracle zijn niet gewijzigd. Je wordt nog steeds geacht het hele cluster te licenseren. Dit hoeft geen probleem te zijn als je veel databases hebt, want je licenseert alleen de fysieke omgevingen en niet de virtuele. Een specifiek cluster dus voor Oracle databases en afhankelijk van je afspraken met Oracle twee clusters, een OTA en een P cluster. En dat allemaal vanwege licentiekosten en niet vanwege techniek.
Als je uit de cloud een database afneemt mag je hopen dat EMC goede afspraken gemaakt heeft met Oracle, want anders wordt het een dure grap.....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-07T16:26:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.