Veritas blijft de grootste in opslagsoftware

Veritas Software behoudt ook in het derde kwartaal van 2004 zijn positie als grootste leverancier van software voor back-up, archivering en file systems in de wereld.

Dit blijkt uit de Worldwide Quarterly Storage Software Tracker, het meest recente onderzoek naar de opslag-softwaremarkt van onderzoeksorganisatie IDC. Bedrijven die op zoek zijn naar software om hun data te beschermen, te beheren en te migreren, kiezen massaal voor producten van Veritas Software. Volgens IDC heeft Veritas een marktaandeel van 40,4 procent in back-up- en archiveringssoftware. Computer Associates volgt met een marktaandeel van 19,1 procent op grote afstand, terwijl EMC met een marktaandeel van 11,8 procent de derde plek bezet.

Het IDC-rapport onderstreept ook de duidelijke leiderschapspositie van Veritas in de markt voor file system-software. Het bedrijf heeft een aandeel van 60 procent in deze markt, op basis van omzet. De tweede partij is Sun Microsystems, dat een marktaandeel van slechts 0,5 procent heeft. Het feit dat Veritas zijn nummer 1-positie op het vlak van databescherming en storage-beheer heeft behouden, onderstreept de acceptatie van Veritas-oplossingen in de Storage Resource Management- (SRM) en storage-replicatiemarkten.

 

Hoewel het IDC-rapport niet ingaat op applicatieprestatiebeheer- of server-provisioning - twee andere technologiegebieden die belangrijk zijn voor de utility computing-strategie van Veritas -, heeft de onderneming volgens IDC toch het grootste marktaandeel van alle niet-hardwaregebaseerde bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

In het kader van zorgvuldige en volledige verslaggeving zou het prettig zijn , als u de namen noemt van de applicaties van Veritas en hun respectievelijke aandeel in deze back-upcarroussel.
Wij ondernemers kunnen dan een betere afweging maken bij de keuze van serieuze back-up software.
Maar misschien word ik geacht dat allemaal te weten ?
Niet cynisch bedoelt hoor !

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-17T11:58:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.