Dell draait samenwerking met EMC de nek om

Dell stopt na tien jaar met het (weder-)verkopen van de opslagproducten van EMC, hoewel ze tot 2013 een contract hebben. Dell nam waarschijnlijk dit besluit, omdat het de afgelopen jaren zelf opslagproducten is gaan ontwikkelen. Het betekent dat EMC ongeveer 9 procent van zijn omzet moet gaan missen. Qua opslagproducten bracht EMC 50 procent van Dell's omzet in het laatje. De overnames van EqualLogic, Exanet, Ocarina en Compellent Technologies hebben ervoor gezorgd dat Dell EMC niet langer nodig heeft voor opslagproducten.

Dell is enkele jaren bezig een eigen opslagportfolio te creëren waarin geen plaats meer is voor EMC. De ict-leverancier is per direct gestopt met de verkoop van servers, SAN-disks en andere opslaghardware van EMC. Het nieuws is geen verrassing. EMC gaf eerder in 2011 aan te stoppen met oudere Clariion en Celerra-opslagseries, om daarmee de verkoop van nieuwe VNX-apparatuur en opslagseries van het overgenomen Data Domain en Isilon te stimuleren.

EMC leverde Dell-software en -hardware, die Dell het eigen merk gaf voor het in de markt ging. Soms kwam het voor dat een product met zowel een Dell- als EMC-label verkocht werd, wat verwarring opleverde onder klanten. De producten waren niet exacte kopieën, want ze verschilden zowel in eigenschappen als in prijs. Hierdoor ontstond echter een concurrentiestrijd tussen de samenwerkende bedrijven, die door het stopzetten van het contract verder zal oplaaien.

Twee miljard dollar

Dell heeft inmiddels meer dan twee miljard dollar geïnvesteerd in zijn eigen divisie opslagproducten en richt zich daarbij op gevirtualiseerde, cloudgebaseerde datacenters. De ict-leverancier gaat dit fiscale jaar nog een miljard dollar extra te investeren in storage-oplossingen. Het bedrijf heeft toegezegd nog tot na 2013 de reeds verkochte producten van EMC te blijven ondersteunen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-18T14:39:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.