Stepco vervangt apparatuur in drie datacenters

Ict-dienstverlener Stepco heeft zijn datacenters in Amsterdam, Eindhoven en Düsseldorf voorzien van nieuwe, energiezuinige servers, dataopslag en netwerkinfrastructuur. Ook heeft de dienstverlener nieuwe lijnverbindingen laten leggen. Stepco denkt zo 30 procent te besparen op energie.

Met de investering in eigen hardware verkleint Stepco volgens eigen zeggen de afhankelijkheid van derde partijen en ontstaat meer redundantie in zijn it-infrastructuren. De dienstverlener denkt zo klanten maximale beschikbaarheid van hun it-omgeving te kunnen bieden. Mocht er in een van de datacenters een storing optreden, dan kan altijd op een van de andere datacenters worden teruggevallen.

Cisco, HP en EMC

In juli 2011 is besloten tot vernieuwing, de vervanging is gestart in augustus 2011. De vernieuwing wordt naar verwachting eind 2011 afgerond. Stepco heeft zijn netwerkinfrastructuur opgezet met switches, routers en firewalls van Cisco, bladeservers van HP en opslagapparatuur van EMC. Door nieuwe lijnverbindingen is het mogelijk gemaakt dat datacenters bij uitval taken van elkaar overnemen.

Stepco denkt dat de investering voor het vervangingsgedeelte zich in twee jaar terugverdient. De dienstverlener wil zich met de vernieuwingonderscheiden op het gebied van dienstverlening. ‘Dit kan door zelf te investeren op drie plaatsen', meent een woordvoerder van het bedrijf. ‘Veel collega's in de markt bouwen een businessmodel zonder eigen investeringen en zijn dus afhankelijk van hun partners. Stepco beperkt deze afhankelijkheid tot een minimum.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-20T16:47:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.