KLM vernieuwt IBM-mainframeomgeving

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener SLTN vervangt bij luchtvaartmaatschappij KLM twee IBM z9-mainframes. Deze mainframes ondersteunen het transactiesysteem, de logistieke en BI-toepassingen en legacy van de luchtvaartmaatschappij. De apparaten worden vervangen door twee IBM z196-mainframes. KLM vergaf de opdracht eerder aan mainframespecialist ITAA, maar kwam daarop terug na het faillissement van deze dienstverlener.

De belangrijkste reden voor de vervanging is een besparing op softwarelicenties, onderhoud en beheer. KLM koos voor SLTN om de specifieke kennis bij SLTN-medewerkers van IBM-mainframes en de situatie bij KLM. De afgelopen maanden hebben zij met KLM en IBM een herinrichtingsplan uitgewerkt. De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond.

i3 Groep

De opdracht voor de mainframemigratie zou oorspronkelijk worden uitgevoerd door i3 Groep. Die kreeg KLM als klant in de schoot geworpen door de overname in mei 2010 van mainframespecialist ITAA. KLM bedacht zich, nadat i3 Groep-dochter ITAA in februari 2011 failliet ging. De opdracht ging uiteindelijk naar infrastructuurspecialist SLTN, dat na het faillissement drie ITAA-medewerkers overnam. Zij verzorgen het migratietraject bij KLM.

Computable volgde in 2009 de migratie naar het nieuwe besturingssysteem z/TPF op het IBM-mainframe van KLM.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mainframe dood, hoe komen ze erbij. Wijs besluit en goede keus door SLTN in de arm te nemen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-24T08:37:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.