InfoSecurity, Storage Expo en Tooling Event 2011

Big data vraagt om meer cloudstorage

Dit artikel delen:
Cloud-applicaties

De komende jaren schaffen steeds meer bedrijven dataopslagoplossingen aan voor private cloud computing-omgevingen. Tot 2015 groeit deze markt gemiddeld met 28,9 procent per jaar, aldus onderzoeksbureau IDC. Met cloudstorage kunnen it-afdelingen onder andere beter archiveren en big data analyseren, aldus IDC. Computable-experts discussiëren woensdag 2 en donderdag 3 november 2011 tijdens de Infosecurity beurs over ‘cloudstorage’ en ‘big data’. Bezoekers zijn van harte welkom op de Computable stand E095 waar de rondetafeldiscussies worden gehouden.

Organisaties willen hun data steeds vaker opslaan in private cloudomgevingen. Daarom zullen volgens IDC bedrijven, overheden, service providers en telco's de komende jaren meer investeren in nieuwe cloudstorage-infrastructuren. Het gaat hierbij om storagehardware, software en services. De vraag stijgt tussen 2010 en 2015 gemiddeld met 23,6 procent per jaar.

De meeste vraag is naar grootzakelijke cloudstorage. Deze markt groeit tot 2015 jaarlijks met 28,9 procent per jaar. Tegen 2015 is de markt voor publieke en private cloudstorage goed voor 22,6 miljard dollar omzet. De economische crisis heeft geen grote invloed op de vraag naar cloudstorage. Dat komt doordat service providers, telco's en gote organisaties hun datacenters de komende jaren moderniseren met nieuwe publieke en private cloudstorage-oplossingen, aldus IDC.

Big data

Steeds meer organisaties gebruiken private cloudstorage voor het opslaan van applicaties en diverse content. Private cloudstorage-omgevingen zorgen volgens IDC voor een betere beschikbaarheid van applicaties, minder grote uitgaven voor it-infrastructuren, lagere kosten voor archivering en het snel analyseren van ongestructureerde en gestructureerde data, ofwel ‘big data'.

IDC zegt dat dataopslagleveranciers hardware moeten leveren die lage kosten hebben in onderhoud. It-afdelingen en service providers zijn wel bereid meer te betalen voor geavanceerde cloudstorage-oplossingen zoals objectgebaseerde storage, automated data tiering, het verwerken van big data-processen en archiveringsdiensten.

Volgens IDC  gaan service providers de komende jaren meer ‘big data'-oplossingen en -omgevingen in private cloudomgevingen bouwen en uitrollen. Daarvoor is nieuwe hardware, software en diensten nodig. Verder is er behoefte aan goede archiveringsoplossingen voor content- en archiveringsomgevingen in de cloud.

Rondetafeldiscussies Computable

Computable-experts discussiëren woensdag 2 en donderdag 3 november 2011 tijdens de beurzen InfoSecurity, Storage Expo en Tooling Event in de Jaarbeurs in Utrecht over ‘cloudstorage' en ‘big data'. Bezoekers zijn van harte welkom op de Computable stand E095 om de rondetafeldiscussie te volgen.

Woensdag 2 november, 14.00 uur: Big data
De storagebranche heeft steeds vaker te maken enorme data, bekend als ‘big data'. Het analyseren hiervan wordt steeds lastiger voor cio's en ict-managers. Nieuwe informatiemanagementoplossingen zijn nodig. Wat voor technologieën komen hierbij om de hoek kijken? En hoe kunnen reality mining en storage source-analysesoftware hierbij helpen? Sprekers zijn Kees Groeneveld (Xperts-4U), Johan van der Kooij (VLC), Friso van Vollenhoven (Xebia) en Bart Sjerps (EMC).

Donderdag 3 november, 10.30 uur: Cloudstorage
Tegenwoordig kan alles uit de cloud worden gehaald en dus opslag ook. Storagetoepassingen als storage as a cloud service, converged infrastructure, virtualisatie, opslag van hot en cold data zijn in ieder geval interessant voor de cloud. Het beheer van opslag in de cloud wordt daarom een 'hot issue'. Sprekers zijn Rogier Spoor (Surfnet), Rob Hilterman (Hitachi Data Systems, HDS), Ruud Koster (Dell) en Remko Westrik (HP).

InfoSecurity, Storage Expo en Tooling Event worden op 2 en 3 november 2011 gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

U kunt zich nog registreren voor Storage Expo, Infosecurity.nl en het Tooling Event!

http://www.infosecurity.nl/nl-nl/Bezoeker/combi%20doorverwijspagina.aspx?wt.mc_id=stxnov11c10002&wt.seg_1=nvt_nvt

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-31T14:12:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.