Minder harde schijven beschikbaar door overstromingen Thailand

Acer verhoogt prijzen PC’s

Dit artikel delen:

PC-leverancier Acer zegt dat het gedwongen is om de prijzen van zijn pc’s te verhogen. Dat komt doordat harde schijven schaarser zijn geworden door de overstroming in Thailand. In dat land worden veel harde schijven geproduceerd.

Volgens Acer zijn de prijzen voor harde schijven (hard disk drives: hdd) de afgelopen weken met 20 procent gestegen. Volgens de Taiwanese pc-fabrikant zijn er steeds minder voorraden van harde schijven beschikbaar. Er moet meer worden betaald voor hdd's en dat wordt doorberekend in de prijs van een pc, aldus Acer. De leverancier kon niet aangeven hoeveel procent de pc's in prijs zullen stijgen.

De overstromingen in Thailand hebben diverse leveranciers van harde schijven getroffen, zoals Western Digital, Toshiba en in mindere mate Seagate. Na China worden in Thailand de meeste harde schijven gemaakt.

Onderzoeksbureau Gartner zegt dat door het tekort aan harde schijven op termijn ook een tekort aan pc's kan ontstaan.

Acer verkoopt minder PC's in West-Europa

Acer heeft te maken met terugvallende verkopen doordat consumenten vaker een tablet of smartphone kopen in plaats van een goedkope notebook. Vooral de pc-verkopen in West-Europa zijn teruggevallen. De Europese Acer-baas Walter Deppeler is inmiddels tot chief marketing officer benoemd. Hij is vervangen door Oliver Ahrens die eerder verantwoordelijk was voor het operationeel beleid in de Chinese markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-02T12:38:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.