K-Computer doorbreekt grens van 10 petaflops

De K-Computer in Japan, de snelste ter wereld, heeft zijn eigen record verpulverd. De computer doorbrak de grens van 10 petaflops. De computer werd ontwikkeld door Fujitsu en gebouwd in Kobe, in het Riken Advanced Institute for Computational Science.

De Fujitsu 'K' computer staat in het Riken Advanced Institute for Computational Science in het Japanse Kobe en wis tal eerder eeneen snelheid van 8.2 petaflop te halens. Flops is een afkorting die staat voor floating point operations per second (zwevendekommabewerkingen per seconde). Dit is een eenheid die wordt gebruikt om de rekenkracht van cpu's aan te duiden. 1 petaflops is 1.000.000.000.000.000 drijvende komma bewerkingen per seconde.

Voor de komst van de Fujitsu K Computer stond de Chinese Tianhe-1A op de eerste plaats als snelste supercomputer met 2,6 petaflops. Op de derde plaats staat de Jaguar-supercomputer met 1,75 petaflops. (in samenwerking met Datanews)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-04T13:45:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.