AMD introduceert Opteron-processoren

Chipfabrikant AMD (Advanced Micro Devices) heeft zijn nieuwe lichting Opteron-processoren voor servers geïntroduceerd. Het gaat hierbij om de Opteron 6200- en Opteron 4200-processoren. Volgens AMD zijn de procesoren onder andere geschikt voor cloud computing en virtuele omgevingen.

Servers met AMD Opteron 6200- en 4200-processoren kunnen worden ingezet in datacenters en voor cloud computing-diensten, aldus de Europese AMD-baas Alberto Bozzo. De Opteron 6200 serie is gebaseerd op de Bulldozer-architectuur van AMD en heeft een16-core x86 cpu. De Opteron 4200-serie heeft een 8-core x86 cpu. De Opteron-processoren verbruiken volgens AMD minder energie dan hun voorgangers. It-beheerders kunnen het energieverbruik meten en volgen met de TDP Power Cap tool van AMD.

De nieuwe chips zijn geschikt voor virtualisatiesoftware van VMware, Microsoft Hyper-v, Red Hat en Citrix. Hardwareleveranciers HP, Dell, IBM, Cray  en Acer maken gebruik de Opteron 6200- en Opteron 4200-processoren in hun servers. Asus, Supermicro en Tyan leveren moederborden voor de servers met AMD Opteron-processoren.

VMware vSphere

Opteron 6200-processoren kunnen ingezet worden voor diverse servertaken, aldus AMD. Bijvoorbeeld virtualisatie, cloud computing, databasebeheer en high-performance computing (hpc). Zo heeft VMware zijn virtualisatiesoftware vSphere 5.0 en vSphere 4.1 Update 2 voor de nieuwe AMD-processoren geschikt gemaakt. Volgens AMD krijgen it-managers meer waar voor hun geld als ze de nieuwe Opteron-processoren met virtualisatiesoftware combineren. 'It-afdelingen kunnen daardoor meer virtuele machines (vm's) in een server draaien, waardoor je lagere kosten per vm krijgt', aldus Bozzo.

De AMD Opteron 6200- en Opteron 4200-processoren nemen het op tegen de Intel Xeon-processoren (X5), zoals de Xeon 5600-serie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-15T13:41:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.