Dropbox start dataopslagdienst voor MKB

De Amerikaanse online dataopslagaanbieder Dropbox biedt zijn diensten voortaan niet alleen meer aan consumenten aan, maar ook aan het mkb. Daarvoor heeft het Dropbox for Teams ontwikkeld.

Op Dropbox for Teams kunnen het midden- en kleinbedrijf uit de hele wereld hun documenten, foto's en video's in de cloud opslaan en delen met anderen. Dat wordt gedaan met de Amazon Simple Storage Service (S3) in beveiligde datacenters. Dropbox biedt onder andere telefonische ondersteuning en online hulpmiddelen voor facturen en administratie. De opslagdienst is geschikt voor apparatuur die werkt op Android, BlackBerry, iOS, Linux, Mac en Windows. De startprijs van de opslagdienst is 795 dollar per jaar voor vijf gebruikers met minimaal 1000 GB aan dataopslagcapaciteit.

Citrix en Google

Dropbox, dat zijn hoofdkantoor in San Franscisco heeft, telt 45 miljoen gebruikers in 175 verschillende landen. Elke drie dagen komen er een miljard nieuwe bestanden bij in de storagecloud van Dropbox. Het bedrijf concurreert met Amazon Cloud Drive, Apple iCloud, Box.net en SugarSync. Ict-leveranciers bieden steeds vaker technologie voor cloudstorage. Bijvoorbeeld Citrix Systems, dat ShareFile overnam, of Google met Cloud Storage.

Apple toonde interesse

Naar verluidt wilde Apple-baas Steve Jobs Dropbox in 2009 overnemen, maar Dropbox-bazen Arash Ferdowsi en Drew Houston gingen niet in op het aanbod van Jobs. Dropbox haalde recentelijk 250 miljoen dollar op waarmee het overnames kan doen en partnerships kan aangaan om verder te groeien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-17T14:14:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.