Microsoft vervangt Live@edu door Office 365

Dit artikel delen:

Microsoft vervangt zijn onderwijsdienst Live@edu door het Microsoft Office 365-platform. Office 365 voor het onderwijs (Office 365 for education) biedt volgens Microsoft meer dan het huidige aanbod van Live@edu, zoals geavanceerde Exchange-opties, Lync Online, Sharepoint Online, archivering, voicemail en Blackberry-ondersteuning.

Live@edu is een dienst die Microsoft gratis aanbiedt aan leerlingen, studenten, leerkrachten, alumni en ouders, met een aantal handige hulpmiddelen voor het onderwijs. Er zijn wereldwijd 22 miljoen gebruikers van Live@edu. De dienst biedt onder andere gratis e-mail, online videogesprekken en documentbewerking. Live@edu bestaat nu nog uit vier verschillende onderdelen: Live mail, Live Messenger, Spaces en Folders.

In 2012 komt een speciale, uitgebreide onderwijsversie van Office 365 die Live@edu gaat opvolgen. De Office 365-suite bevat Exchange Online, Sharepoint Online, Lync Online (voorheen Office Communications Server) en Office Professional Plus (via pc en internet), plus additionele diensten voor het onderwijs.

Sharepoint

Tot de introductie van Office 365 for education kan het onderwijs kiezen voor de gratis diensten in het Live@edu-pakket, waarmee clouddiensten, zoals Outlook en Live Messenger, aangeboden worden. Uiteindelijk krijgen onderwijsinstellingen de keuze voorgelegd of en hoe zij willen gaan overstappen op de extra diensten die Office 365 via de cloud biedt, zoals Sharepoint Online.

De prijzen voor Microsoft Office 365-diensten zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt. Microsoft verwacht gratis diensten voor het onderwijs te kunnen blijven bieden. Een deel van de nieuwe mogelijkheden, zoals voicemail,  zullen naar verwachting als betaalde dienst aangeboden worden binnen Office 365. Prijzen voor additionele diensten worden momenteel vastgesteld en zullen ruim voordat Office 365 voor het onderwijs beschikbaar is, bekend worden gemaakt. Overigens zijn deze diensten optioneel en dus hoeven ze niet afgenomen te worden.

SLA

Dienstverlening, onderhoud en ondersteuning voor Microsoft Office 365 voor het onderwijs worden uitgevoerd door dezelfde Microsoft-teams die ook cverantwoordelijk zijn voor Office 365 voor het bedrijfsleven. Ook zal dezelfde beschikbaarheid, vastgelegd in een service level agreement (sla), voor Office 365 in het onderwijs gegarandeerd worden net als voor Office 365 voor bedrijven.

De eerste klanten die overgaan op Microsoft Office 365 for education zijn Georgia State University in Noord-Amerika, Dundee University in Scotland en East Norfolk Sixth College in Engeland. Microsoft Office 365 voor het onderwijs neemt het op tegen Google Apps, dat steeds vaker wordt gebuikt door onderwijsinstellingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-22T14:57:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.