Duitsland legt kopieerheffing op pc

De Duitse overheid legt een kopieerheffing op van twaalf euro per pc die in dat land wordt verkocht. Duitsland is het eerste land dat dit doorvoert en Fujitsu-Siemens is de eerste leverancier die dit overkomt.

De Duitse auteursrechtenorganisatie VG Wort voert al twee jaar een juridisch gevecht om pc's van een kopieerheffing te voorzien. De organisatie beroept zich op een vier jaar oude wet en redeneert dat pc's het mogelijk maken auteursrechtelijk beschermd materiaal - waaronder muziek en films - te kopiëren. De eis was een heffing van dertig euro per computer.

Het gerechtshof in München heeft nu bepaald dat de Japans-Duitse pc-producent Fujitsu-Siemens deze heffing dient te betalen voor pc's die in Duitsland worden geproduceerd en verkocht. VG Wort wil de heffing breed toepassen op alle pc-leveranciers die in Duitsland actief zijn.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goed zo, ga maar lekker door zo, we betalen ook al copieerbelasting op cd's kopieerapparaten nu ook de computer nog, even een scan maken op de copiër, dan op de computer plaatsen en dan op cd, geweldig dan hebben we intussen 3 keer betaald.

"De organisatie beroept zich op een vier jaar oude wet en redeneert dat pc's het mogelijk maken auteursrechtelijk beschermd materiaal - waaronder muziek en films - te kopiëren."
Willen diegene die een fiets kopen ook vast wegenbelasting voor een auto betalen?

Wat een flauwekul is dit? Volgens mij heeft Duitsland gewoon geld nodig???? Misschien ook leuk voor Nederland?

Door een kopieerheffing in te voeren op PC's, een toeslag te heffen op ongebrande CD/DVD 's wordt het zelf branden van muziek en films nu toch legaal?? Vast niet, dus weer extra inkomsten voor diegene die dat eigenlijk niet verdienen.

Dan wordt 't toch een HP of Toshiba..

't zal tijd worden! Nu nog copieer belasting op je ogen vingers en hersenen, dat zijn immers ook allemaal middelen waarmee je zaken kunt copieren.

Nu alleen nog belastingen op daglicht, regenwater e.d. en het is compleet! Hoop toch van harte dat het in NL een klein beetje zinniger blijft ... maar ik vrees ....

Dit kan ik erg positief interpreteren: betaal 12 euro en je mag gratis kopiëren. Je hebt daarmee immers voor de auteursrechten betaald...

Duitsland gaat Nederland achterna, dit is het begin van de ondergang. Nederland heeft al toegegeven aan het kapitalisme door heffingen toe te staan op afgespeelde muziek, ongebrande cd’s en dvd’s (0,50 € cent per dvd), ook op geschatte kopieer werk binnen een bedrijf en noem zo maar op.
Dit soort heffingen versterkt het kapitalisme, hiermee worden de te hoge prijzen die er gevraagd worden voor bepaalde producten nog een keer ondersteund. Moeten we gewoon niet uitgaan van marktwerking, dat wanneer de prijzen van bepaalde producten naar beneden gaan er niemand meer kopieert.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-03T15:06:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.