Indiase regering steunt bouw chipfabrieken

De Indiase regering treft maatregelen om de productie van hardware en chips in eigen land te ondersteunen. De Indiërs gaan meer hardware produceren op eigen bodem en de regering heeft ingestemd met de bouw van twee chipfabrieken. Dat vertelde de Indiase staatssecretaris van ict en media, Ajay Kumar, aan een groep Nederlandse journalisten die op uitnodiging van Sogeti kennismaken met de Indiase ict-industrie.

De Indiase regering maakte niet bekend welke leveranciers betrokken zijn bij de bouw van de chipfabrieken. Er is ook niet gezegd hoeveel geld er voor de klus wordt uitgetrokken. Volgens de Nederlandse ambassade in New-Dehli zijn er contacten met het Nederlandse ASML, een vooraanstaand leverancier van chipproductie-apparatuur.

De bouw van de chipfabrieken is onderdeel van the National Electronical Mission. Dat is het plan om de ict-industrie te versterken op het gebied van hardware en halfgeleiders. De overheid ondersteunt de samenwerking tussen bedrijven door samenwerking te belonen.

De ict-industrie in India bestaat nu grotendeels uit dienstverlening rondom software en business process outsourcing (bpo). De overheid verwacht dat de vraag naar mobiele apparatuur de komende jaren fors toeneemt en voorziet dat het land meer van die trend profiteert als het zelf ict-spullen gaat maken. Nu wordt hardware voornamelijk in landen als China, Korea en Japan gemaakt.

Bijna drie miljoen ICT'ers

In India werken ongeveer 2,9 miljoen mensen in de ict-sector. Daarnaast zijn er ruim acht miljoen mensen die in aanverwante functies werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-24T13:59:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.