Oproep concurrentie huidige overheids MS-licenties

Andere bedrijven dan alleen Microsoft moeten een kans krijgen te bieden naar de contracten voor bestaande Microsoft-licenties. Dat zegt ict-leverancier Novell.

Volgens Steef Teeuwen, een van de Nederlandse Novell-topmannen, zijn er nu al goede alternatieven voor Windows-desktops. "Onderhandel bijvoorbeeld ook met ons over de licentievoorwaarden van de lopende Microsoft-contracten."
Hij reageert daarmee op de antwoorden van het ministerie van Justitie op kamervragen over een mantelovereenkomst tussen overheid en Microsoft. Volgens Justitie is alleen onderhandeld over bestaande licenties.
Bijna dezelfde mening verkondigt Mark Bressers, programmamanager van Ososs, dat gebruik van open standaarden en open source software bij overheden moet stimuleren. "Compleet overstappen, dat kan ik nog niet aanraden. Wie over een paar jaar minder afhankelijk wil zijn van Microsoft, moet daar nu echt mee beginnen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Vreemd artikel is dit: Hoe kun je nou onderhandelen over een lopend contract met een leverancier die niets met dat contract te maken heeft? En kan Microsoft dan ook met mij onderhandelen over de contracten die ik heb met Novell? En dat Bressers bijna dezelfde mening verkondigt als Teeuwen is een conclusie die helemaal wonderlijk is. Is er misschien iets uit dit artikel weggevallen?

Je kunt natuurlijk altijd met andere partijen onderhandelen, dat versterkt op zijn minst je onderhandelingspositie. Het is bekend dat Microsoft een agressief en monopolistisch marketting beleid heeft, concurenten in het onderhandelings proces betrekken is daarom geen overbodige luxe. Zoals we allen weten wordt bij de overheid veel geld verspild en contracten gesloten waar later iedereen spijt van heeft (de betuwelijn, etc). Het is vragen om afgezet te worden als je je uitsluitend met microsoft onderhandelt.

Richard, je mist het punt: jouw stelling gaat op als er nog geen contract is, maar Teeuwen heeft het over een LOPEND contract, er IS dan dus al een contract. Overigens: was Novell niet een van die briefschrijvers die vonden dat er helemaal niet onderhandeld mocht worden, maar alles openbaar aanbesteed moet worden? Maar onderhandelen met Novell mag wel?? Het wordt steeds gekker ......

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-05T09:28:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.